Vi forsøker å gjenta bedriften fra fjorårets Tour de France som ga en ROI på 129,3 % og gode kroner i kassa. Da spilte vi hovedsakelig kun på etapper, men nå forsøker vi også på noen langtidsspill. Dette er selvsagt noe risikabelt siden uhell skjer titt og ofte i TdF, men vi har likevel plukket ut et par spill vi liker godt.

Bilderesultat for yellow jersey tour de france

General Classification 

Favoritter: Bernal, Thomas, A. Yates
Utfordrere: Fuglsang, Pinot, Kruijswijk
Jokere: Quintana, Bardet, Buchmann, Uran, Porte, Landa

Sjeldent vært mer spennende rundt hvem som vinner Tour de France. Team Ineos-duoen Bernal og Thomas er satt til å være favoritter, men det er store spørsmålstegn rundt begge. Fjorårets vinner, Thomas, har ikke hatt noen særlig god sesong, og oppkjøringen har vært så som så. Bernal skulle være lagets leder under Giroen, men knekte kragebeinet i oppkjøringen og kunne ikke stille. Det spekuleres i om begge har milene i beina denne sesongen til å stå løpet ut, samtidig som at det at laget kjører for begge er langt fra ideelt. Skummelt å spille på Bernal/Thomas siden den de til slutt ikke ender opp med å kjøre for må gjøre mye grovjobb og kan havne langt bak i leksa.

Rollene i Movistar er heller ikke helt klare da Landa og Quintana vil begge kjempe der oppe. Vi styrer unna spill på rytterne som ikke har klink klare roller og forsøker oss på noen andre.

Adam Yates har lagt en veldig god sesong bak seg. Var bare ett sekund bak seiersherren Roglic i Tirreno-Adriatico og kom på andreplass i Catalania Rundt. I det viktige oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné lå han på andreplass bare 8 sekunder bak Fuglsang før den siste etappen, men måtte avbryte stå av på grunn av magetrøbbel. Fuglsang er snakket opp som favoritt siden han vant rittet, men det kunne like gjerne vært briten om han ikke hadde blitt syk. Han kan å klatre og er bunnsolid på tempo, samtidig som at Mitchelton-Scott er bra på lagtempo. Synes at oddsen på topp 3 er alt for fristende til å ikke prøve.

Ritchie Porte snakkes det voldsomt lite om, og det er kanskje noe som vil slå positivt ut for han. Han er en ekstremt god rytter, men har det med å havne i uhell. Om han unngår uhell i år så mener vi at topp 10 bør være godt innenfor rekkevidde. Etter femteplassen i 2016 var mange øyne rettet på han, men kjørte ut i både 2017 og 2018. Vi håper han holder seg unna uhell og står distansen i år, om så kan han være en kandidat til å komme topp 5.

Adam Yates topp 3, 4.00 @ LeoVegas x 5 units
Ritchie Porte Topp 10, 1.75 @ Coolbet x 5 units

 

Bilderesultat for polka jersey tour de france

Mountain Classification

Veldig vanskelig å forutse hvordan det går med polkatrøya i år med så mange etapper med målgang på toppen. Alaphilippe er naturligvis favoritt etter sin utklassing i denne kategorien i fjor, og han vil nok røske med seg bra med poeng også i år. Spørsmålet er om han er en sterk nok klatrer til å ta den i år. Sist gang vi så en like tøff løype mtp. målganger og høydemeter (i 2013) vant Quintana foran Froome i denne kategorien – de ble også nummer 1 & 2 i sammendraget. Tror derfor vi kan se noe lignende i år, og at det er en sammenlagtrytter som vinner.

Siden det er gode sammenligninger mellom profilen på årets ritt og 2013 går vi for et realt langskudd og tester spill på ryttere som vil kjempe i sammendraget. Velger en rytter som vil henge litt etter lagtempo og er svak på tempo, da han MÅ gjøre jobben i fjellene. Valget sto mellom Pinot og Fuglsang, og i frykt av å bomme å rive seg i håret av at den andre vinner halvgarderes det.

Thibaut Pinot vinner polka, 35.00 @ Coolbet x 1,5 units
Jakob Fuglsang vinner polka, 35.00 @ Coolbet x 1,5 units

 

Bilderesultat for green jersey tour de france

Det har vært et generasjonsskifte når det kommer til toppsprintere i verdenseliten. I årets utgave vil nok massespurtene i hovedsak utkjempes mellom ungguttene Groenewegen og Ewan, samt ringreven Viviani, som sykler sin andre TdF tross sine 30 år, siden han har det beste opptrekket.

Det er derimot ikke den kjappeste spurteren som får poengtrøya, men den beste poengplukkeren. Der er det ingen som helst tvil om hvem som er best – Peter Sagan. Hans sterkeste utfordrer er nok Matthews som kan plukke poeng litt jevnere, men Groenewegen kan vel ikke avskrives helt om han vinner 4-5 etapper.

Fryktelig mange intense etapper i årets ritt og det er nok flere av de beste spurterne som skal slite med å holde seg innen tidsfristen. Derfor frister det med et lite spill på Kristoff i duell mot Ewan. Ewan er helt klart en kjappere spurter og vil ta flere poeng på de flate etappene, men Kristoff henger godt med og kan være med å kjempe om poeng på flere etapper. Siden Gaviria ikke er med er Kristoff UAEs mann i spurtene, og synes ikke at nordmannen som tok nest mest poeng i fjorårets TdF skal være underdog i duellen.

Avermaet mot Valverde blir vårt siste spill innen poengtrøyen. Avermaet plukker jevnt poeng og laget hans har ingen ryttere med i kampen om sammenlagtseier. Han er lagets kaptein og det er flere etapper som passer han, samtidig som han alltid plukker med seg noen poeng på flate etapper. Valverde sykler på Movistar og vil nok gjøre mye grovarbeid for Quintana og Landa i årets ritt. Den ellers så offensive rytteren vil nok dermed spare seg litt på typiske etapper som passer han, og tror ikke han får like frie tøyler som tidligere.

Peter Sagan vinner poengtrøya kjøres i dobbel
H2H: Kristoff slår Ewan, 2.02 @ Coolbet x 4 units
H2H: Avermaet slår Valverde, 1.92 @ Coolbet x 6 units

Bilderesultat for white jersey tour de france

Hvit trøye har nok aldri vært mindre interessant enn i år. Så lenge Bernal kommer seg til Paris så skal han nok vinne denne ganske komfortabelt. Benoot og Gaudu kommer vi nok til å se i en del brudd, samt Enric Mas er en veldig sterk rytter. Uansett så skal nok ingen av disse være sterke nok til å hamle opp med colombianeren. Han er tross alt en av favorittene til å vinne hele rittet!

Siden oddsen er såpass lav, så kjører vi en dobbel på de to monsterfavorittene i hver sin kategori. Kommer de til mål og holder seg unna uhell, så føler vi oss rimelig sikre på at de vinner trøyene sine.

Peter Segan vinner grønn trøye & Egan Bernal vinner hvit trøye, 2.07 @ Coolbet x 5 units

 

Relatert bilde

Spesialer 

Kristoff har vist voldsom god form i år, og han er en av spurterne som holder best ut i fjellene og står dermed ikke i fare for noe tidsfrist. I de flateste etappene skal det nok bli tøft mot ungguttene og Viviani, men man kan aldri avskrive ringreven. Man skal aldri tippe med hjertet, men oddsen på at Kristoff atter en gang stikker av med en etappeseier må forsøkes.

Alexander Kristoff vinner minst én etappe, 5.00 @ Coolbet x 2 units