📍 Mulhouse > La Planches des Belles Filles
📏 Lengde: 160,5 km
📈 Profil: Fjell 

Det er duket for at kampen om sammenlagtseieren i TdF 19 endelig skal begynne! Årets første fjelletappe har en helt grusom finish, hvor rytterne skal opp et grusparti(!) med 24 % stigning helt på tampen. Alt tyder på at vi får et brudd som går tidlig med solide klatrere som vil skaffe seg klatrepoeng, men etter alle solemerker vil det være en GC-rytter som vinner til slutt. Det er også bonussekunder å hente på dagens nest siste stigning, så det kan være at en GC-rytter allerede prøver seg der.

Thibaut Pinot ble omtrent født i denne bakken og har syklet den utrolig mye det siste året. På Strava er det kun en mann som har hatt kjappere finish opp gruspartiet, og det er lagkamerat Molard. Forøvrig så har Gaudu og Reichenbach også syklet bakken utallige ganger i det siste. Det er med andre ord ganske klokkeklart at FDJ-laget har trent rimelig hardt på denne finishen. Pinot er også en liten outsider til å vinne årets ritt, så han vil nok være rimelig tent på å bite godt fra seg i dag.

Pinot kom på andreplass opp dette fjellet sist deg ble besteget (2014 – vunnet av sammenlagtvinner Nibali). Han hadde også sterkeste tid opp Chevréresl, dagens nest siste fjell, det året. Han har et sterkt lag rundt seg som virker umåtelig forberedt på denne bakken. Vi forsøker spill.

Kjører en H2H på at Bardet slår Uran. Bardet gjorde det også sterkt her i 2014 og er tilsynelatende i veldig god form. Veldig usikker på hva Uran har å komme med, da det har vært litt spekulasjoner rundt formen hans i det siste, og det er vel ikke utenkelig at lagkamerat Woods er EF Educations sterkeste kort på denne etappen.

Selve finishen oser det litt Valverde av, men vi tør ikke å prøve spill på den rutinerte spanjolen da vi frykter han må ofre seg for Quintana/Landa. Bernal er satt som favoritt, og det er vanskelig å være uenig i dette. Han har det sterkeste laget rundt seg og Ineos kan være i stand til å kjøre knallhardt opp de to siste stigningene. Om han har punchen inne i en finish som dette om det blir «spurt» er vi usikker på, men det kan være at han kommer inn som ensom majestet 10-15 sekunder foran nestemann.

Vinner: Egan Bernal, 3.75 @ Coolbet x 2 units
Topp 3: Thibaut Pinot, 2.50 @ Coolbet x 3 units
H2H: Bardet slår Uran, 1.70 @ Coolbet x 5 units