📍 Saint-Dié-des-Vosges – Colmar
📏 Lengde: 175,5 km
📈 Profil: Kupert 

Etappe 5 er en kupert løype med to 2. kategorier og to 3. kategorier. Dette sørger for at utsiktene for at et brudd går inn her er svært sannsynlig. Sånn som vi ser det er det tre scenarioer som kan utspille seg:

1) Vinneren går i brudd i den siste bakken alá Alaphillipe på etappe 3
2) Vinneren sitter i brudd som går hele veien
3) Sagan/Matthews vinner en spurt om Bora og Sunweb tauer inn bruddene

Siden vi tror det mest sannsynlig er ett brudd som kommer til å gå inn er det vanskelig å falle ned på riktig mann. Om det er et brudd som går hele veien, er det nærmest umulig. Uansett så er det en del ryttere som er mer sannsynlig i andre, men dette er litt som å finne nåla i høystakken. Vi har prøvd å koke det ned til et par forsøk ved å ta hensyn til hvem som potensielt må tenke på lagkapteinene sine i morgen, samt hvor sannsynlig det er at de får gå mtp. trøye-situasjoner. Én man kan utelukke med en gang er Alaphilippe, for han sa i intervju at han ikke går for etappeseier i dag.

Vårt superlangskudd i tilfelle et brudd fra starten går inn er ringreven Terpstra. Han kommer garantert til å jakte en del brudd de neste dagene, og får han med seg de riktige kan det være at de får gå hele veien inn. Med gode tempoegenskaper og bra utfor kan han avgjøre å gå i mål på egenhånd etter siste stigning.

Har veldig trua på Greg van Avermaet i dag, men spørsmålet er om han får lov til å gå mtp. at han er for nære i sammendraget. Quickstep har nok lyst å beholde den gule trøya, og derfor er de kanskje duket for lagkamerat De Marchi som kom på andreplass i samme fjellene i 2014.

Schachmann er en annen som kan være et godt tips i dag, men spørsmålet er hvor mye han må gjøre for Sagan. Tror vi ser an dette på et potensielt live-spill. I tilfelle, selv om det er usannsynlig, det kommer et samlet felt inn mot mål så er Sagan klokkeklar favoritt. Kjører et lite forsøk på han for å «dekke» det scenarioet.

Vinner: Niki Terpstra, 126.00 @ Bet365 x 1 unit
Vinner: Peter Sagan, 9.00 @ Coolbet x 1 unit
Topp 3: Alessandro De Marchi, 10.00 @ Coolbet x 1 unit
Topp 3: Xandro Meurisse, 17.50 @ Coolbet x 1 unit

Dette er forøvrig en fin etappe å forsøke seg på et livebet!