📍 Reims – Nancy
📏 Lengde: 213,5 km
📈 Profil: Flat

Etappe 4 går nok mot atter en massespurt og det er de heteste spurtkanonene som er de største favorittene. Spørsmålet er om Bora og Lotto kanskje trøkker bra til i motbakken 15 km før mål i håp om riste av noen spurtkanoner, men det skal nok godt gjøres i en såpass lite krevende bakke. De tre største favorittene må nok være Groenewegen, Viviani og Ewan. Det er klart man ikke skal avskrive Sagan, Matthews, Kristoff etc., men denne sprinten er litt lettere enn den på etappe 1 – fordel de aller kjappeste.

Groenewegen er den kjappeste i årets felt, men det spekulerer i om at han fortsatt er litt shaky etter fallet på første etappe. Viviani har nok det beste opptrekket, men så langt fra sterk ut på etappe 1. Venter på bekreftelse ang. status på Groenewegen før vi eventuelt kjører vinnerspill, for om ikke holder vi Ewan som favoritt.

Det var én mann vi bet oss ekstra merke til på etappe 1, og det var italienske Nizzolo. Han kom som ei kanonkule på slutten og så ut til å ha høyest toppfart de siste metrene. Edvald er hovedopptrekkeren hans, og det er selvsagt en svært rutinert mann å navigere Nizzolo frem. Synes at toppfarten til italieneren var så imponerende at vi gambler på et topp 3 spill. Det var kun Teunissen, Sagan og Ewan som kom foran sist, og om man bytter ut Teunissen med Groenewegen så er det ingen grunn til at han skal gjenta bedriften. Sagan er nok litt tyngre i føttene, så topp 3 er absolutt innafor om han treffer like godt nå som på lørdag.

Tror dette er en avslutning som passer Kristoff ganske godt, og han virker å ha syklet seg greit oppover i form. Tror nordmannen vil være der oppe å kjempe i dag, og at Topp 6 bør være innafor rekkevidde.

Nizzolo er også satt til underdog mot Matthews, noe vi ikke mener stemmer. Nizzolo er en langt bedre spurter på en avslutning som dette, da Matthews liker det litt tøffere. Matthews dro den også helt ut i går, og det kan være at han mangler litt sprut i beina i dag.

Topp 3: Giacomo Nizzolo, 6.00 @ Coolbet x 2 units
Topp 6: Alexander Kristoff, 2.15 @ Coolbet x 3 units
H2H: Nizzolo slår Matthews, 1.95 @ LeoVegas x 4 units