📍 Nîmes > Nîmes
📏 Lengde: 177 km
📈 Profil: Flat

Det har vært magert med spill de siste ukene av forskjellige årsaker, men nå er man tilbake og skal prøve å få levert tips ut Touren.

Det har vært hviledag etter noen intense dager i Pyreneene og det er en relativt flat etappe som skal unnagjøres. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn en massespurt på denne, da spurtlagene vil gripe hånd om alle sjansene de får. Det som eventuelt er en smule skummelt med tanke på at et brudd går inn er at QuickStep neppe gjør særlig jobb mtp. Alaphilippe, og det samme kan sies om Jumbo-Visma med Kruijswijk. Vi setter likevel vår lit til at andre lag tar ansvar, spesielt Lotto-Soudal og Bora Hansgrohe med Ewan og Sagan, sånn at feltet kommer samlet opp mot mål.

Det som også er litt interessant med denne spurten er at det er en ganske krass kneik noen kilometer før mål, noe som kan sette Groenewegen litt ut av spill. Det så vi senest på etappe 11 hvor Ewan vant. Nederlenderen så pinne stiv ut på oppløpet etter at det ble kjørt hardt i den lille bakken før mål – dette kan gjenta seg her. Uansett må nok Groenewegen anses å være favoritt i på denne etappen og er mannen å slå. Spesielt siden oppløpet går ørsmått, slakt nedover.

Giacomo Nizzolo er ute av Touren, og dette betyr at Dimension Data vil gå for Edvald i spurten. van Rensburg er selvsagt et alternativ, men vi satser på at nordmannen får muligheten her. Han har vært litt tung så langt i Frankrike og det har ikke klaffet så langt, men vi har trua på at han karrer til seg minst topp 10-plassering i dag.

Siden Philipsen er ute av rittet har ikke Kristoff spurtopptrekkeren sin på denne etappen. Bystrøm skal derfor gjøre en jobb for sin landsmann og dra han helt opp slik at Kristoff finner seg et bra hjul. Laengen og Bystrøm har så langt trillet inn langt bak i hovedfeltet når det har vært massespurt, og har ofte kommet inn rundt 100. plass. Vanskelig å se for seg at Laengen kommer inn rundt noe annet i dagens etappe, mens Bystrøm vil nok være lengre opp mtp. jobben han må gjøre for Kristoff. Vi forsøker oss på et norskt duellspill!

Vi runder av dagen med nok en norsk variant! Kristoff vant i Nîmes i 2014 og det gir han nok en god følelse. Han sier han føler seg bra og dette er nest siste sjanse til å vinne en etappe i årets Tour de France. Går ikke all in siden han har mistet Philipsen, men Kristoff har vist at han klarer seg bra i spurter alene tidligere. Topp 5 spill til 1.70 er nok bedre for den som liker det litt mer safe, men med så mange spørsmålstegn rundt prioriteringen lagene til de største spurtkanonene er dette en god mulighet! Spesielt også etter en tøff uke, samt at Kristoff bruker alltid å være bra den siste uka i TdF.

Topp 10: Edvald Boasson Hagen, 2.20 @ Coolbet x 4 units
H2H: Bystrøm slår Laengen, 1.72 @ Coolbet x 5 units
Topp 3: Alexander Kristoff, 3.50 @ Coolbet x 2 units