Det er flere gode kamper innen CS:GO denne kvelden, men den aller mest interessante kommer mellom to svenske giganter kl. 18:00. Vi går gjennom esportprogrammet de nærmeste timene før vi avrunder artikkelen med et par spilltips på et par utvalgte kamper.

CS:GO – ESL Pro League Season 11 Europe

Gruppespillet er ferdig i Europa og alle de tre gruppevinnerne er klare for sluttspillet. I dag skal andre- og tredjeplassene fra gruppene møtes for å avgjøre hvem som slår følge med de tre gruppevinnerne. Norske Håvard «rain» Nygaard og hans FaZe spiller i skrivende stund mot russiske ForZe. Det ser meget lyst ut med tanke på norsk innsats i sluttspillet, da FaZe leder 1-0 etter første kart.

Det er to kamper til i kveld og den aller mest spennende kommer kl. 18:00 når de to beste svenske lagene, NiP og fnatic, møtes til dyst. Det er alltid veldig intense matcher mellom disse to lagene, og de byr alltid på veldig god underholdning! Begge lagene har hatt en del utskiftninger før dette året, men det er alltid utrolig mye prestisje på spill når lagene møtes.

Utpå kvelden, nærmere bestemt klokka 22:00, skal franske Vitality møte Team OG i den siste kvalifikasjons-kamp. Hos franskmennene finner man verdens beste spiller i ZywOo, og selv om de har mistet en viktig og stabil spiller i ALEX må Vitality anses som favoritter i matchen. OG hadde derimot noen veldig imponerende kamper i starten av turneringen hvor de slo sterke lag som mousesports og G2, så om de finner tilbake til den formen vil de by på svært god kamp. Nok en interessant kamp.

CS:GO – Flashpoint 1 

I Flashpoints første sesong går fase to mot slutten og det andre gruppespillet skal avgjøres de neste dagene. Det er tre kamper på menyen for kvelden – hvor enkelte må sies å være mer verdt å følge enn andre.

Cloud9 og Envy møtes først i Gruppe A kl. 18:00. Vinneren her skal møte HAVU i kampen om å vinne gruppa, mens taperen ryker ut. Når lagene møttes i gruppespillets første match så vant Envy 2-1 – noe som var svært overraskende med tanke på at Cloud9 har vunnet alle sine kamper så langt, mens Envy har tapt samtlige av sine. Envy har altså kun klart å slå Cloud9, men tapt stort mot lag som Cloud9 har lekt seg med. Det er noe merkelig med denne matchupen som gjør at den kunne vært gøy å se, men når NiP mot fnatic går samtidig blir det umulig.

Senere på kvelden er det den mest stjernespekkede matchen i Flashpoint når Dignitas møter Gen.G klokka 21:00. Dignitas består av NiPs gamle stjerner som har fått følge av GuardiaN da norske hallzerk ikke fikk visum for innreise til USA. Gen.G har også ganske kjente spillere som daps, BnTeT og automatic. Dette gjør det til den mest interessante kampen i Flashpoint så langt etter vår mening. Når lagene møttes tidligere i ligaen vant Gen.G 2-0 etter to uhyre jevne maps, og det er vanskelig å se for seg at det blir noe annet enn jevnt denne gangen også.

Helt til slutt møter amerikanske FunPlus Phoenix det europeiske blandingslaget c0ntact kl. 00:00. Også disse lagene har møttes tidligere i turneringen, da vant c0ntact 2-1 etter en jevn match.

Dagens spilltips 

 

fnatic NiP

fnatic vs. NiP // Kampstart 18:00

Dagens storkamp trenger absolutt ikke å piffes opp med noe spill for å gjøre den interessant, men synes at det er verdi i å sette et par høyoddsere på matchen.

fnatic har uten tvil vært det beste av de to lagene det siste året, og selv om den nye sammensetningen i NiP ser langt bedre ut enn tidligere så opplever vi at fnatic fortsatt er best. NiP overrasket samtlige når de slo Astralis 2-0 tidligere i turneringen, men de falt sammen mot slutten da de tapte 0-2 for Vitality og 1-2 for ENCE.

fnatic har ikke hatt noe bunnsolid turnering til de å være, men de har gjort jobben og satt seg i god posisjon til å ta seg videre. De tapte den siste og avgjørende gruppespillkampen mot NaVi 2-0, men med den formen NaVi har hatt i det siste er det ingen skam.

Det bruker bestandig å bli fryktelig jevnt når disse to lagene møtes, men det er første gang de møtes med de nye lagoppstillingene sine. Vi holder fnatic som favoritt, og når oddsen er såpass høy på at de vinner 2-0 er det verdt et forsøk. Vi prøver også på at fnatic vinner NiP sitt kartvalg og at matchen tar seg over 26.5 runder. Det vil si at vi tror NiP tar med seg minst 11 runder, men at fnatic vinner kartet.

fnatic to win 2-0, 2.90 @ Coolbet
Map 1: fnatic to win and Over 26.5 runder, 3.05 @ Coolbet 

Spillene finner du HER

 

Dignitas Gen.G

Dignitas vs. Gen.G // Kampstart 21:00

Som nevnt i sammendraget er det flust av meritterte spillere på serveren i denne matchen. På papiret så ser det også ganske jevnt ut, for selv om Dignitas uten tvil har mest rutine har nok Gen.G et par spillere som kan levere på et høyere nivå i BnTeT og automatic.

I gruppespillmatchen mellom disse to lagene tidligere i turneringen vant Gen.G 2-0 etter 16-12 og 16-14. Når i tillegg ingen av lagene har imponert voldsomt i denne turneringen så tror vi at vi atter en gang får se en jevn match.

Synes at oddsen som blir servert på at det første kartet tar seg over 26.5 runder (Gen.G sitt valg) er mer enn god nok til å forsøke. 1.82 på at en match blir jevn mellom to jevne lag høres veldig fint ut synes vi.

Map 1 Over 26.5 Runder, 1.82 @ Coolbet 

Spillet finner du HER