Premier League Top Goalscorer 2019-20: 

Det er the usual suspects som vurderes også denne sesongen. Det er nok kun 5-6 spillere som realistisk sett kan vurderes til toppscorer-tittelen denne sesongen. Harry Kane og Mo Salah (6,00) er de to store favorittene i følge bettingselskapene, og ikke uten grunn. Spesielt Salah har vist seg fram fra sin beste side de to siste sesongene. Han har nå notert seg for 20+ mål i PL to sesonger på rad, og kan neppe sies å være en One Season Wonder lengre. Han spiller for et Liverpool-lag som vil kjempe helt i toppen i år også, og er del av et lag som scorer mye mål – 89 mål forrige sesong. Det er ikke mye som taler mot Salah, men en ting er at han ikke tar straffene (Milner). Nr 2 er at han spilte utrolig mange kamper forrige sesong for klubb og landslag, og tilbrakte sommeren med Egypt under Afrikamesterskapet, så han har fått minimalt med hvile siden forrige sesong. Videre så hadde Salah lavest xG p90 av samtlige favoritter (se tabell nedenfor). Kan også ta litt tid før han kommer i gang denne sesongen, og med 6,00 i odds på Liverpoolspilleren så er vi ikke overbevist.

Harry Kane (5,00) hadde en forholdsvis svak sesong i fjor hva angår mål. Han endte opp med 17 mål i PL – mye grunnet skader. Selv om han kun fikk 17 mål, så hadde han et målsnitt på 0.61 per kamp (like bra som Salah og Auba). Kommer til å spille spydspiss for et Tottenham-lag som er tippet en Topp 3-plassering i år. Han tar straffene hos Spurs, og er garantert mye spilletid om han holder seg skadefri. Veldig lite som taler mot Kane, men August-marerittet kan sies å være en ting? Kane har vist seg å bli en mer volum-avslutter de siste sesongene, og kun Salah og Aguero avslutter oftere enn Engelskmannen. En annen ting kan være at Tottenham har flere strenger å spille på denne sesongen, og er kanskje ikke like avhengig av Kane som de var for 2-3 sesonger siden. Son og Lucas Moura har begge tatt steget opp, og har vist at også de kan bidra med målpoeng. Selv om Kane vil være med helt der oppe om han holder seg skadefri, så er det vel litt kjedelig å spille på favoritten?

En man absolutt ikke bør glemme, er Aguero (6,50). Han har nå scoret 20+ mål i PL i fem sesonger på rad (21-21-20-24-26), og er nok en av de beste angriperne Premier League har sett (Thierry Henry fortsatt et par hakk bedre, men det er en annen diskusjon). Som med Salah, så har også Aguero vært opptatt med landslagsspill denne sommeren og kom tilbake sent til pre-season for City. Han var ubenyttet reserve i Community Shield mot Liverpool forrige helg, og det kan kanskje se ut som det vil ta et par runder før han spiller fra start. Han hadde ligaens beste målsnitt i fjor (0,64 per kamp), og er etter min mening kanskje den beste målscoreren i ligaen. En av grunnene til at Aguero scorer så mange mål, er at han er utrolig aktiv i boksen, og det gjenspeiles også på statistikken. Forrige sesong så hadde city alle Topp 3-plasseringene hva angår Touches in Box – noe som naturlig nok fører til mange avslutninger og mål. Det som kanskje taler mot City-spilleren er at han får mest sannsynlig en treg start på sesongen grunnet sen tilbakekomst. Han har blitt ett år eldre (31år) og det kan se ut som Gabriel Jesus er hans erstatter på lang sikt – noe som kan bety at det blir en del rotasjon mellom disse to også denne sesongen.

Nå har vi kommet ned til 4.plass på bookienes lister, og dermed begynner også oddsen å bli mer fristende. Aubameyang (8,50) ble sammen med Salah og Mane toppscorer forrige sesong med 22 mål. Han er etter min mening på nivå med Aguero hva angår målscoring og er en ekte goalgetter. Blir han brukt i riktig posisjon, så er det ingen tvil om at denne mannen leverer 20+ mål også denne sesongen. I løpet av 1,5 sesonger hos Arsenal så har han scoret 32 mål på 49 ligakamper – et snitt på 0,65 per kamp. Han tar straffene for Arsenal, og har også fått inn forsterkninger rundt seg i Pepe samt unggutten Reiss Nelson som kan bidra med assists. Det som taler mot Auba, er at Emery har en tendens til å benytte han ute på kanten – noe som drar ned målsnittet hans. Hvis vi tar bort de kampene Auba har spilt på kanten, så går både Goals p90 og xG p90 opp til over 0,75! Det ser (heldigvis) ut som Lacazette mister seriestarten, så forhåpentligvis vil Auba befeste sin posisjon som midtspiss hos the Gunners, og beholde den ut sesongen.

Outsidere til tittelen: Sadio Mane (13,00), Vardy (21,00), Sterling (13,00), Lacazette (17,00) og Rashford (17,00), Jimenez (41,00) og Firmino (41,00)

Stats forrige sesong:

Dermed prøver vi oss på følgende spill til toppscorer-tittelen denne sesongen:
Aubameyang Top Scorer Premier League 2019-20, 8,50 @ Coolbet x 3 units