Påskeuka ble en fin tid på bettingfronten med 11 av 13 spill inn. Nå er ESL Pro League ferdigspilt, men det er fortsatt flere interessante oppgjør innen CS:GO i turneringene Flashpoint og Home Sweet Home Cup 2. Gruppespillet i online-utgaven av ESL One Los Angeles innen Dota 2 nærmer seg også slutten for Europa, så det er mye spennende esport å få med seg om dagen!

 

Flashpoint 1 overview | HLTV.org

CS:GO – Flashpoint Season 1

Flashpoint nærmer seg slutten og det er bare fire lag som gjenstår i sluttspillet. Danske MAD Lions, brasilianske MIBR, finske HAVU og nord-amerikanske Cloud9 skal kjempe om de gjenstående 900 000 dollarene i premiepotten. Det spilles to oppgjør i dag før det hele skal avgjøres lørdag og søndag.

Første kamp ut i dag er finalen i Lower Bracket mellom HAVU og Cloud9 klokka 19:00. Finnene i HAVU hadde alle tiders mulighet til å ta skalpen på MIBR i semifinalen, men det virket litt som de ble grepet av alvoret når de på mange måter kastet bort seieren på kart 2. Etter å ha vunnet det første kartet samt ledet 11-5 på det andre sa det derimot bom stopp. Det endte til slutt med at de tapte på overtid før de falt sammen som et korthus på det avgjørende tredjekartet.

Disse to lagene møttes en gang tidligere i turneringen, og da vant HAVU 2-0 etter sifrene 16-5 og 19-15 på Dust 2 og Vertigo.

Klokka 22:00 er det duket for finale i Upper Bracket mellom MAD Lions og MIBR. Vinneren skaffer seg dermed plass i Grand Final og er sikret minst 250 000 dollar – en meget pen sum. Danske MAD Lions har vært vår favoritt til å vinne turneringen hele veien, og de har til gangs innfridd. De har vunnet åtte kamper på rad etter å ha tapt åpningskampen mot HAVU, og har med dette vunnet sine 18(!) siste spilte kart.

MIBR har vært veldig opp og ned, og er langt fra så fryktinngytende som en skulle tro. De har også hatt en relativt svak opptreden i ESL Pro League North America midt oppe i dette.

 

Home Sweet Home Cup - CS:GO Esports Series | YEsportsBet

CS:GO – Home Sweet Home Cup 2

Home Sweet Home Cup kjører på med en ny runde etter at den første cupen ble avsluttet på søndag. BIG gikk seirende ut av den første utgaven av cupen etter å ha slått Spirit 2-1 i finalen. Det virker som at de kjører samme oppsett nå som sist, hvor en og en gruppe spiller seg ferdig på én dag.

Gruppe A er naturligvis første gruppe ut hvor runde 1 spilles i formatet BO1 (best av ett kart). Deretter vil kampene gå på løpende bånd utover dagen til vi har de to beste lagene kvalifisert til sluttspillet. I Gruppe A finner vi Movistar Riders, Spirit, Syman og Virtus.pro.

Vanskelig å holde andre lag enn Spirit og Virtus.pro som favoritter i denne gruppa – spesielt med tanke på at Spirit nådde finalen i forrige ukes turnering. Åpningskampen går mellom Movistar Riders og Syman klokka 11:50 før Virtus.pro og Spirit møtes klokka 13:20.

 

 

Dota 2 – CDA League Season 1 

Ligaen for de største lagene i Kina ruller og går videre, og selv om overraskelseslaget Sparking Arrow Gaming fortsatt ligger på topp har det blitt mer stabilisert bak der. Vici har begynt å vunnet kamper og PSG.LGD har gjort rent bord etter tapet mot nevnte overraskelseslag. Det mest overraskende er nok at Team Aster, som har gjort det relativt bra i andre turneringer, fortsatt sliter. Det samme må sies om Royal Never Give Up som har slitt i en lengre periode.

I skrivende stund møtes Invictus Gaming og Royal Never Give Up, og her var det ganske overraskende odds. Invictus Gaming var nemlig satt til underdog – noe vi er sterkt uenig i tatt i betraktning hvordan lagene har sett ut i det siste.

Senere i dag, klokka 14:00, er det duket for oppgjør mellom Keen Gaming og Team Aster. Keen Gaming er ett av de svakere lagene i ligaen, og har bevist dette ved å tape fem strake kamper. Team Aster fikk seg en etterlengtet seier mot Invictus Gaming på søndag, så det kan være at ting har snudd litt for Aster-mannskapet.

I morgen tidlig, kl. 09:00, skal Vici Gaming møte serieleder Sparking Arrow Gaming. Oddsen på Sparking Arrow Gaming er i skrivende stund 3.39 hos Coolbet, men man skal ha baller av stål for å spille mot Vici om dagen. De skal være det beste laget, men Sparking Arrow Gaming har vært ustoppelige så langt i turneringen. Et pluss-handicap spill på Sparking Arrow Gaming kan derfor muligens være noe her.

Morgendagens «senkamp» klokka 14:00 går mellom Ocean og Keen Gaming. Dette er uten tvil de to svakeste lagene i ligaen, men normalt sett så bør Keen Gaming være best. Ocean tok derimot sine første poeng i forrige kamp mot Team Aster, og sånn som Keen Gaming ser ut om dagen er det absolutt muligheter for kvalifikasjonslaget.

 

ESL One Rio Major 2020 - Wikipedia

Dota 2 – ESL One Los Angeles ONLINE Europe & CIS

Det gjenstår kun to kampdager for hver gruppe i det innledende spillet i Online-utgaven av ESL One Los Angeles. Den ble som ESL Pro League i CS:GO inndelt i forskjellige regioner sånn at den kunne avvikles online. Det har likevel vært litt så som så å følge med på, siden flere lag stiller med stepins. Dette har nok mye med at i Dota 2 finner man lag som har veldig mange forskjellige nasjonaliteter på kryss av verden.

I dag er det uansett nest siste kampdag for lagene i Gruppe A hvor Virtus.pro har tatt et solid grep. Bak de er det ganske tett, men det er OG, Team Nigma og Vikin.gg som følger på de neste plassene med tre seire og to tap hver.

De to beste lagene i hver gruppe kvalifiserer seg til Upper Bracket, mens tredje og fjerdeplass havner rett i Lower Bracket i sluttspillet. Sånn som tabellen er nå er det fortsatt seks lag som er med å kjempe om sluttspill-plass i gruppe A, så det går mot en spennende avslutning.

Det spilles fire matcher i Gruppe A i dag, hvor den første er klokka 11:00 mellom Gambit Esports og Cyber Legacy. Klokka 14:00 er det duket for storoppgjør mellom Team Nigma og Virtus.pro, før OG skal ta kampen med HellRaisers klokka 17:00. Til slutt runder ViKin.gg og B8 av kampdagen klokka 20:00.

 

Dagens spilltips

Virtus.proSpirit

Virtus.pro vs. Spirit // Kampstart 13:20

Dette er åpningskampen for disse lagene i Home Sweet Home Cup 2.

Virtus.pro har vært nede i en bølgedal lenge, og det gamle AVANGAR-mannskapet har slitt etter at de overrasket stort på StarLadder Major Berlin i fjor høst. De ble slått rett ut av ESL Pro League Season 11 Europa, men avsluttet i det minste med stil når de slo TYLOO og OG i sine to siste matcher. I Home Sweet Home Cup 1 var der også litt rusk i maskineriet fra start når de tapte åpningskampen, men tok seg videre fra gruppa etter å ha slått Nordavind og Gambit Youngsters. I sluttspillet ble det derimot tap i kvartfinalen mot seiersherrene BIG.

Det skal derimot sies at i kvartfinalen mot BIG så gikk begge kartene til overtid, og når BIG vant hele turneringen så er det tydelig at de fortsatt har en del inne.

Spirit overrasket bra når de tok seg til finalen i forrige utgave av denne cupen. Mest imponerende var uten tvil seirene over forZe og North i kvart- og semifinale. I finalen ga de også BIG god kamp, men tapte til slutt 1-2.

På papiret synes vi at Virtus.pro er det beste laget av disse, og når de er satt til underdog må vi bare gi de et forsøk – uansett om formen har vært så som så. Dette blir etter alt å dømme en jevn match, så et overspill på runder er kanskje tryggere. Vi lar oss likevel friste av oddsen og forsøker på det vi mener er favorittseier.

Virtus.pro vinner, 2.09 @ Coolbet 

Spillet finner du HER

 

Team Unique (Team Unique) Dota 2 Team EmpireH (Team Empire Hope) Dota 2, roster, matches, statistics

Team Unique vs. Team Empire Hope // Kampstart 13:00

Dette er en kamp i Parimatch League Season 2 – en liga for østeuropeiske lag i Dota 2.

Det er blitt spilt to kamper tidligere i gruppe B, hvor disse lagene befinner seg, og det er disse lagene mot gruppas tredje lag Khan. Unique slo Khan 2-0, mens Team Empire Hope tapte 0-2. Skal ikke si at man besitter alt for mye informasjon om Team Empire Hope, men tatt resultatene deres i betraktning har det ikke vært mye å skryte av den siste tiden.

Team Unique er derimot med i ESL One Los Angeles Online hvor de for tiden gjør en ganske bra figur. De spiller i Gruppe B og har tatt minst ett kart i alle matchene de har spilt. De har også slått gode lag som Liquid og NiP. De har ikke kamp i ESL One før i morgen, og kan med seier her sikre seg gruppeseier.

Lagene møttes forøvrig i GG.bet Stay Home Cup for en ukes tid siden, og da vant Unique 2-0 etter to kortspilte kamper. Så ikke denne matchen, men når man ser hvor kjapt kampene gikk er det tydelig at det var rimelig enveiskjøring.

Er litt gamble å spille mot et lag man ikke har for mye kjennskap til, men Unique har sett overbevisende ut i det siste. Det er også solide resultater innbyrdes som bygger oppunder dette spillet.

Team Unique -1.5 HCP, 2.10 @ Coolbet

Spillet finner du HER

 

HAVUCloud9

HAVU vs. Cloud9 // Kampstart 19:00

Dette er finalen i Lower Bracket i Flashpoint Season 1, og vinneren møter taperen i Upper Bracket Finalen for å kjempe om plass i selveste Grand Final.

HAVU har sett fryktelig solide ut i denne turneringen, noe som ikke kan sies om Cloud9. Cloud9 har nemlig vært langt mindre stabil, og vi føler også at de har hatt en lettere vei til dit de er nå. Lagene møttes også i gruppespillet, og der vant HAVU 2-0 etter 16-5 og 19-5.

Det virker likevel som at HAVU er litt mer preget av stundens alvor på dette stadiet av turneringen, og det kan godt være at nervene begynner å slå inn. Dette mannskapet er nemlig ikke vant med å kjempe om slike premiesummer som de nå gjør. Det er likevel vanskelig å holde noen andre enn HAVU som favoritter, men vi tror vi får se en relativt jevn match her som potensielt tar seg til et tredje og avgjørende kart.

Synes ikke det er noen lett match å spille på, men liker spillet på at HAVU vinner første kart og at Cloud9 får minst 11 runder. Et tryggere spill er selvsagt bare å spille på Over 26.5 runder til 1.82 i odds – som absolutt er godkjent mellom disse lagene. Begge lagene trives veldig godt på Train og Dust 2, så det er gode muligheter for at vi får se disse kartene. Det kan være Cloud9 velger Vertigo som sitt kart, og her ble det 19-15 til HAVU i gruppespillet.

Map 1: HAVU & Over 26.5 Runder, 3.10 @ Coolbet

Spillet finner du HER