Amur Khabarovsk – Jokerit // kampstart 08.00

 

Det tidligere kruttsterke hjemmelaget Amur har så langt denne sesongen langt ifra klart å komme opp på det samme nivået på egen is som foregående år.
De er det laget som har scoret minst mål hjemme så langt denne sesongen og kun Spartak og Tractor har tatt færre poeng.
Det positive for de er at man til gjengjeld også slipper inn lite mål, så kampene her i Khabarovsk har som regel vært lavtscorende tette affærer.
Målvakt Langhamer har virkelig vært solid bak Vitasek og Jordan som har stått fram på blå linjen etter at fjorårets kaptein Kolar skiftet beite.
Framover er det meste som skjer rundt laget fra spillet til Tomas Zohorna da bror Hynek og Ushenin brødrene langt ifra er på samme nivå som i starten av sesongen.

 

 

Jokerit har vært her i området nå siden starten av denne uken og de skal ha klart å greit akklimatisere seg til forskjellen i tidssone.
Seier over Kunlun ble etterfulgt av et kjedelig overtids tap for Vladivostok som har vært sjokkerende gode denne sesongen.
Jevnt over på borteis har finnene tatt helt klart godkjente 17 poeng på 13 kamper og de er ofte innvolvert i ganske offensivt åpne oppgjør.
De har sett bedre ut den siste tiden og mye av det kan nok lenes på at laget sakte men sikkert har fått friskmeldt flere viktige brikker med både Regin og Savinainen offensivt.
Og spesielt Veli-Matti Savinainen som kom fra Kunlun før denne sesongen har sakte men sikkert begynt å vise fram spillet som gjorde at han ble hentet til KHL fra finsk liga for 4 år siden.
Var en mål og poengmaskin i Tappara , viste i perioder når han klarte å holde seg skadefri i både Yugra og Kunlun at han er en meget god KHL spiller.
Nå har han igjen slitt tungt med skader i starten av denne sesongen og han har kun spilt i 12 av Jokerit sine kamper og levert fire poeng.
Endelig skadefri de siste ukene før pausen, ble kjørt sakte tilbake der og fått sakte men sikkert økende istid, over 18 minutter i begge kamper etter landslags pausen og det ligger i luften at det skal komme offensive bidrag fra den kanten så lenge Kontiola holder bladet til isen når passet fra han kommer.

 

 

Veli-Matti Savinainen poeng 2.25 @ Nordicbet x 3units❌
Veli-Matti Savinainen to poeng 7 @ Nordicbet x 2units❌

 

 

 

Traktor Chelyabinsk – Avtomobilist Yekaterinburg // kampstart 13.00

 

Ligaens svakeste hjemmelag må snart begynne å finne på noe om det skal være noe som helst håp for de å nå sluttspillet denne sesongen.
Laget er pr nå nest sist i Eastern, de har sluppet inn skremmende svake 74 mål og det er allerede hele ni poeng opp til en sluttspillplass.
Man hadde et håp om at hjemkomsten til talentet Kravtsov skulle dekke over for endel av de andre offensive skadene, men pr nå har ikke det hjulpet nevneverdig.
Man har tapt åtte av de ti siste, de har på de tre siste sluppet inn 14 mål og det er lite som stemmer både i back og målvaktspillet om dagen.
Sist hjemmekamp tapte man 3-5 for dagens motstander Avtomobilist og her i Chelyabinsk har man ikke klart å slå dagens motstander de fem siste kampene som er spilt her og de har faktisk kun vunnet en av de åtte siste innbyrdes her hjemme.
Ser man innbyrdes uansett arena har Avtomobilist vunnet ti på rad nå og det er lite som tilsier at de skal klare å snu det i dag.

 

 

For bortelaget Avtomobilist som ble sett på som en skikkelig utfordrer til Gagarin trofeet virker endelig å ha våknet litt til live igjen.
Man ligger fortsatt utenfor en sluttspillplass men ting har som sagt begynt å sett bedre ut, feide Sochi av isen sist og de har nå vunnet tre på rad hvor de til sammen har levert 14 mål.
Dawes,Macek,Golyshev scorer endelig mål igjen, Datsyuk tåler flere minutter og har økt spillet til breddescorerne Belousov og Gareyev og når man mellom de to linjene har spillere som sexytime Sexton og Holland har det bare vært spørsmål om tid før resultatene snudde.
I mål må fortsatt Jakum Kovar heve seg opp mot fjorårets nivå, men det ser bedre ut nå som skadene er leget i backleddet foran han og da skal det automatisk bli mindre jobb å gjøre.

 

 

To lag i hver sin retning når man ser på formen de er i, kaster vi på at det innbyrdes går kraftig mot det ene laget og at det fra før også skal være stor forskjell i mannskapene er det vanskelig å unngå oddsen som serveres på dagens bortelag.
Ja, de har under prestert lenge nå, men det er framgang spesielt framover på isen og om de klarer å legge samme trykk på Traktor i denne som for under to uker siden skal man nok engang ta med seg poengene hjem herfra.

 

Avtomobilist Yekaterinburg 2.10 @ Nordicbet x 5units✅