Image result for Jokerit

Jokerit Spesial:

 

Image result for petri kontiola

Det finske storlaget har hentet inn kanskje den beste finske spilleren igjennom tidene i KHL historien i Petri Kontiola fra Lokomotiv Yaroslavl.

Ut fra treningskampene virker det som at Kontiola er kjørt rett inn på lagets førstelinje med Steve Moses og Nicklas Jensen både i åpent spill men også når laget har ekstra spillere på isen.

Og det at laget har mistet spillere som Vesalainen,Manninen og Jormakka vil det åpne opp rom for at Kontiola både får plass ute til venstre for å skyte, men også til å drifte inn tett på mål som i tiden da han leverte mål på mål både for Lokomotiv og Finland i VM.

Sist sesong mistet 34 åringen hele 20 kamper med skader og det er også en viss fare for at han vil slite mer med å være på isen opp mot 60 kamper nå som årene begynner å tære på.

Men selv med skadene klarte han å levere 9 scoringer for et av de mest defensivt stilte topplagene i ligaen og dette er første sesongen hvor man kan si at han får muligheten i et lag som elsker offensivt spill.

Jokerit ble kun slått av SKA sist sesong når det kom til antall scorede mål og det er lite som tilsier at laget vil framstå annerledes.

Linjen på antall mål fra nykommeren er satt helt rett om han fortsatt hadde spilt på Lokomotiv Yaroslavl, men nå som han er kommer over i et Jokerit lag som er drivende gode offensivt føles det som at den er satt både 3 og 4 mål for lavt og vi ser verdien i at en Kontiola slår til med et godt antall mål denne sesongen.

 

Petri Kontiola o10.5 mål 1.90 @ coolbet x 8units

 

 

Image result for KHL

KHL SESONG SPESIALER

 

Sist sesongs beste poeng plukker Nikita Gusev har dratt over til NHL og dermed står ting mye mer åpent rundt hvem som skal overta tronen.
Man har selvfølgelig hans tidligere lagkamerat i SKA som nå er i Dynamo Moskva Vadim Shipachyov som leverte tredje flest poeng sist sesong.
Han er gjort til favoritt av bookiene sammen med Avtomobilist spiller Nigel Dawes som etter klubbskiftet leverte sin beste sesong på et par år og sist sesong holdt han seg endelig så og si 100% skadefri noe som hjalp godt på.
Nå har Dawes mistet sine faste gutter fra fjoråret, men har nå fått inn Holland og Macek fra AHL spill som begge nok vil etterhvert levere godt og spesielt Macek tror vi levere strålende og kan fort finne på å ta endel mål poeng bort fra Dawes denne sesongen.

Vadim Shipachyov har også fått nye lekekamerater så langt i oppkjøringen hvor spesielt den svenske sniperen Petersson fort blir å finne blant de beste målscorerne denne sesongen.
Han scoret 23 mål på 51 kamper i Barys Astana i en topp6 rolle sist sesong og har nå levert godt med mål både i Sochi,Omsk og nå sist i Astana og har jevnt og trutt tatt nye steg.
Nå skal han som sagt settes opp gang på gang av kanskje ligaens beste playmaker og vil fort få en god del mer spilletid enn i sine siste klubber.
For det er liten tvil om at Dynamo Moskva til tider kjører rovdrift på linjen til Shipachyov og de gutta spiller veldig ofte fulle 2 minutter i overtall noe som vil gi Petersson et flust av sjanser.
At både Kaprizov og Dawes er favoritter nok en sesong er det liten tvil om da begge har nå har levert på toppnivå over flere sesonger, men oddsen mangler verdi i våre øyne og vi går heller for den svenske raketten som nok kryper seg opp mot og fort over 25 mål denne sesongen.
En annen som er verdt å merke seg er finske Aaltonen i Podolsk som har forsterket veldig mye rundt han og har vist under ny trener en mye mer offensiv spillestil og den tidligere NHL prospectet kan fort finne på å ta nye steg i årets sesong og vi synes oddsen er alt for høy.

På poeng fronten synes vi at en annen svenske fort kan finne på å komme tilbake oppe i toppen av listene, for Linus Omark har endelig igjen fått seg en ny lagkamerat på sin linje.
Ut har Kempainen dratt som er en mer playmaker spiller og inn har Manninen fra Jokerit kommet som helt klart kommer med litt mer fart og mer målgjører egenskaper.
Dette er en spiller som i oppkjøringen har glidd fantastisk inn med Omark og Hartikainen på lagets førstelinje og første overtall.
Tar vi også med at Hartikainen har blitt meldt 4-5 kilo lettere og at han også har sett raskere ut i steget i oppkjøringenskampene så kan dette fort bli en veldig god sesong for den linjen.
Vi liker igjen verdien i oddsen på en svenske her og gir det et forsøk.

 

 

Top point scorer Regular season :

Image result for Linus Omark

Linus Omark 15 @ betsson x 3units

 

 

Top goalscorer Regular season:

Image result for Andre Petersson

Andre Petersson 15 @ betsson x 3units

 

Image result for Miro Aaltonen Podolsk
Miro Aaltonen 150 @ betsson x 1units