Sibir Novosibirsk – Nizhny Novgorod // kampstart 13.30

 

Hjemmelaget inne i en tung periode, etter en sterk periode før landslagspausen har laget nå tapt fire på rad de siste ti dagene og laget har med det tapt fem kamper på rad.
Framover har ting stoppet litt opp for laget og bakover har det rent inn med minst fire eller fler baklengs i fire av fem kamper noe som gjør det umulig å vinne kamper.
Man stokket om på linjene sist mot Ak Bars Kazan og selv om man gikk på et tungt 1-4 tap så var laget bedre i store perioder av kampen.
Selv om man tapte nå sist så har laget jevnt over vært et fryktelig godt hjemmelag denne sesongen og de har vunnet åtte av de ti siste på egen is.
Puustinen tilbake sist og ble kjørt inn på linje sammen med Milovzorov som scoret lagets mål mot Ak Bars og Ruohomaa som har vært i god form etter pausen og de burde faktisk fått seg et mål eller to til mot Kazan.

 

Nizhny ute på reise igjen etter 1 uke hjemme og tre hjemmekamper med kruttsterke resultater, man har slått dagens motstander 6-2, Podolsk 6-2 og Dinamo Minsk 3-2.
Nå ute på reise igjen og laget har levert jevnt over godt på tur, fått med seg poeng i fem av de siste syv kampene men har tapt tre av de siste fire.
Bakover på isen har laget begynt å slippe til mer sjanser og den gode offensive formen har gjort at laget har tatt fler sjanser noe som igjen har gjort de utsatt for kontringer.

 

To lag som fort kan gi oss en fryktelig artig offensiv kamp her, men det kan også være en kamp hvor lagene har fokus på at de vil tette igjen i egen sone fra start av.
Her er det et lag ute av form i Sibir resultatmessig men som her hjemme har vært fryktelig gode og fortjente bedre siste, mens bortelaget i motsatt fall har vært veldig god men de har slitt med å få ut samme spill borte som hjemme.
Sliter med å sette noe på vinner i denne, men blir fristet av oddsen på Milovzorov som spiller på hjemmelagets førstelinje med deres beste målscorer Puustinen og playmaker Ruohomaa.
32 åringen ble tradet fra Avtomobilist midtveis sist sesong og har etter overgangen til Sibir levert sterke 32 poeng på 51 kamper, litt tråere i år men har også vært plassert lavere på rangstigen enn han virker å være nå etter pausen og da føles denne oddsen alt for høy og når man ser på at Nizhny har sluppet inn mål jevnt og trutt siste tiden får han nok fort muligheten til å igjen levere poeng i denne.

 

 

Milovzorov poeng 2.80 @ Nordicbet x 4units❌

 

 

Salavat Yulaev Ufa – Amur Khabarovsk // kampstart 15.00

 

Tok en mulighet på hjemmelagets Omark sist uten hell da laget kun klarte å score en gang i 1-0 seieren over Kunlun.
Og den seieren kom godt med da laget hadde tapt to på rad med 2-9 i målforskjell og det vistes i kampen mot Kunlun at lagets fokus var på defensiv sikkerhet først.
Etter en litt vekslende periode hjemme har laget nå vunnet fire av de fem siste på egen is.
Kamp i dag mot gutta fra den fjerde østen i landet og istigerne fra Khabarovsk er fort en god motstander å få på besøk da de har tapt 3 ganger her i Yulaev i 2019 med en samlet score av 4-12.
Amur har derimot vist prov på formstigning nå og de har vunnet back to back mot Metallurg(3-2) og Jokerit(4-1).
På reise derimot har ikke laget fått til den formen og de har tapt tre på rad borte og syv av de siste ti.
De har kun klart å ta 9 poeng borte denne sesongen som er svakest i ligaen og det med en målforskjell på 22-33.

 

En spiller jeg liker oddsen på selv om ikke sesongens levering har vært helt der oppe er det som serveres på hjemmelagets nye første center i Burmistrov som er flyttet opp de siste ukene med Omark og Hartikainen.
Kun åtte poeng så langt denne sesongen og han har aldri vært en poengmaskin, men nå har han fått en mer offensiv rolle nå i laget sammen med Hartikainen og Omark som til tider i KHL har vært ustoppelige.
Burmistrov plutselig med 18-20 minutter på isen, han figurerer i lagets overtall som screen og selv om han selv ikke tar skuddansvar så er han mer involvert enn jeg har sett av han og det vil ikke sjokkere stort om han ramler over noen pucker i dette oppgjøret mot et Amur som fort skal stå godt til gutta i lagets førstelinje.

 

 

Burmistrov poeng 2.50 @ Nordicbet x 3units✔️
Burmistrov to poeng 9.25 @ Nordicbet x 1units❌