Sibir Novosibirsk – Ak Bars Kazan // kampstart 13.30

 

 

Endelig for Sibir sin del er de hjemme igjen hvor kun dagens motstander Bars har levert sterkere resultater på egen is.
Man har tatt pene 21 poeng hjemme, målforskjell på 31-18 og de har vunnet åtte av de ni siste.
Nå har man vært ute på tur etter landslags pausen, tapt fire på rad og sluppet inn stygge 16 ganger og kun scoret 5 selv på disse.
Nå er det et håp om å få tilbake Puustinen til denne, men er fortsatt match day avgjørelse på han , det samme er det med førstemålvakt Sateri som har slitt med sykdom siste dagene men skal også ses an formen på i timene før kamp.
Framover er fortsatt Sibir til tider artige å se på, de har godt med fart og trykk i sine toppgutter i formsterke Peltola som har tatt fire poeng på de to siste kampene til laget.

 

 

Ak Bars Kazan har fortsatt å sett virkelig solide ut den siste tiden og laget har nå vunnet tre på rad og seks av de siste syv, på reise har det blitt litt svakere resultater med tap i tre av fem, men de tapene kom mot da formsterke Nizhnekamsk hvor de var klart bedre, Metallurg og Salavat Ufa som begge er to solide hjemmelag.
Før de siste fem hadde laget tatt med seg alle poengene hjem fra seks av syv og de er rett og slett vanskelig å ha med å gjøre når de er så gode til å både styre kamper men også ligge bakpå og kontre.
Spesielt linjen hvor Cormier og Azevedo spiller er en som er vanskelig å ha med å gjøre når de får kontringsrom.
Nå sist var Petrov som er litt tyngre ute med skade og Frattin var sammen med de to andre kanadiske gutta og om det skjer igjen vil denne linjen uten tvil komme på scoringslisten i denne.
Jeg velger å ta risikoen i denne da oddsen føles litt høy, spesielt når det kommer til to poeng fra Frattin, opp siden er topplinje, topp overtall og 17-18 minutter på isen.
Faren er at om Petrov er tilbake blir Frattin fort slengt ned på tredje linjen igjen og spiller 13 ish minutter så for folk kan det være en fordel å avvente til lagene kommer på en.khl.ru ca 30-45minutter før kampstart.

 

 

Frattin poeng 1.85 @ nordicbet x 4units
Frattin to poeng 5.25 @ nordicbet x 4units

 

 

Salavat Yulaev Ufa – Red Star Kunlun // kampstart 15.00

 

 

 

Kort og enkelt når det kommer til Salavat på hjemmeis, så og si alt handler om det trykket og den energien de får fra hjemmepublikumet.
Og på bakgrunn av det er det spesielt en mann som alltid leverer når laget finner veien hjem igjen og det er lagets klart beste offensive spiller Omark.
Mannen har så langt levert 27 poeng denne sesongen, 19 av disse er tatt på 13 hjemmekamper og han har nå fått enda mer rom å leke seg med i offensiv sone etter at han og Hartikainen har fått opp Burmistrov som sin center og det er en mann som dekker mye rom og tar alt av drittjobber hjemover.
Nå skal de opp mot Kunlun, et lag som rett og slett ikke har likt seg veldig godt her i Yulaev, de tre siste møtene her har endt med 5-0,7-4 og 3-2 til hjemmelaget og på disse tre har slitt hardt med å låse ned toppgutta til hjemmelaget.
For Omark har levert fem assist og ett mål på disse tre oppgjørene, mens rekkekamerat Hartikainen har smelt til med fem mål på disse tre og virker å elske å møte gutta fra Kina.

 

Det skal nevnes at Kunlun har hevet spillet sitt på reise, tapte fortjent 0-2 for Sochi sist men før denne hadde laget vunnet fire på rad hvor gode hjemmelag som Avangard Omsk og Podolsk har blitt slått inni der.

 

 

 

Linus Omark to poeng 3 @ Nordicbet x 3units