Innen CS:GO begynner det å dra seg til i ESL Pro League Season 11 Europe. Der er de nemlig i gang med mellomspillet hvor samtlige lag skal møte hverandre, og vi er derfor sikret esport fra øverste hylle de nærmeste dagene.

Dagens storkamp kommer klokken 18:00 mellom det som muligens er de to beste lagene i verden for øyeblikket – NaVi og Astralis. Norske Håvard «rain» Nygaard og hans FaZe spiller i skrivende stund mot svenske fnatic hvor de leder 1-0 etter å ha vunnet det første kartet. Så om du har en kjedelig søndag er det bare å skru på kampen på TV Sport eller se den på Twitch.

På andre siden av Atlanterhavet begynner det også å dra seg til i Flashpoint 1 hvor gruppefinalene skal avvikles. Cloud9 møter HAVU klokka 18:00, mens kveldens storkamp i den turneringen går kl. 00:00 mellom Gen.G og MIBR.

Det er med andre ord fryktelig mange spennende kamper man kan forsøke seg på spill i dag, men vi har kokt det ned til to kamper vi har liker godt.

 

Dagens spilltips

MAD LionsFunPlus Phoenix

MAD Lions vs. FunPlus Phoenix // Kampstart 21:00

Dette er finalen i Gruppe B og danske MAD Lions holder stø kurs i den amerikanske turneringen. Etter å ha tapt åpningskampen mot finske HAVU har de vunnet de fem neste matchene – hvor de i tillegg kun har tapt ett map.

Det danske laget er det høyest rankerte av samtlige som er med i turneringen, og de har hatt en enorm utvikling det siste halve året. Det tidligere Tricked-mannskapet har nå klatret helt opp til 12. plass på verdensrankingen – noe som er veldig imponerende. Etter en litt ruskete start i denne turneringen har de spilt seg ganske bra opp, og må med dette anses som de største favorittene til å ta hjem førstepremien på småpene 500 000 blankpolerte dollar.

FunPlus Phoenix er et langt mindre kjent lag, men har et par spillere som har spilt for lag som Bad News Bears blant annet. De har dermed ofte fått god matching med de beste lagene i Nord-Amerika, men de er langt unna dette nivået selv. Så langt i Flashpoint har de tapt tre kamper og vunnet to. De er dog på en oppadgående kurve siden de har vunnet sine to siste, men dette er mot en helt annen motstand enn MAD Lions.

Synes at oddsen på at storfavoritten vinner begge mapene i kveld er svært god. De skal være det beste laget, men når MAD Lions også permbanner FunPlus Phoenix sitt beste kart blir spillet  bare bedre. Sistnevnte trives nemlig veldig godt på Inferno, men det blir ikke spilt i dag siden danskene alltid fjerner dette kartet.

MAD Lions -1.5 HCP, 2.10 @ Coolbet

Spillet finner du HER.

 

mousesportsOG

mousesports vs. OG // Kampstart 22:00

mousesports har etter en litt trøblete start på online-turneringen kommet seg betraktelig i de siste matchene, hvor de senest så ganske solide ut i 2-0-seieren mot G2. Mannskapet som ligger på fjerdeplass på verdensrankingen er på en oppadgående kurve og er derfor i aller høyeste grad å regne med i kampen om sluttspillplass.

Team OG har variert voldsomt så langt i turneringen. De har gått fra å slå lag som G2 og dagens motstander mousesports til å tape mot Virtus.pro og bli knust av FaZe. De er veldig vanskelig å forstå seg på og er dermed rimelig uforutsigbare.

Sånn sett er dette en kamp det kan være litt skummelt å spille på siden OG er såpass vanskelig å lese, men synes at oddsen på at mousesports vinner 2-0 er ganske bra. For det er ingen tvil om hvilket av disse to lagene som er det beste, og det er mousesports. De har det høyeste potensialet og jevnt over så er ferdighetsnivået på spillerne deres bedre. De skal også ha en sterkere map pool, men det er litt vanskelig å lese hvilke maps vi får se i dag.

Dette spillet er rett og slett basert på at mousesports er et bedre lag enn OG, men som vi har sett tidligere i denne online-turneringen kan det komme overraskelser. Vi satser derimot på at det ikke kommer noen i kveld.

mousesports -1.5 HCP, 2.30 @ Coolbet

Spillet finner du HER.