Det er litt stille før stormen innen CS:GO om dagen, for det er ikke alt for mange kamper denne fredagen. Til helga skal derimot Flashpoint Season 1 avgjøres i det som blir to meget spennende kamper, kvalifikasjonen til Dreamhack Masters skal avvikles over hele verden, samt i neste uke skal verdenseliten tilbake på scenen når ESL One: Road to Rio starter.

I Dota 2 er det i motsatt ende – for her er det nærmest høytid. Som vanlig ruller CDA Season 1 og China Pro League i Kina, hvor flere av verdens beste lag deltar, samt BTS Americas og Southeast Asia er i full gang. I tillegg til dette går startskuddet for sluttspillet i ESL One Los Angeles Europa.

Vi går som vanlig gjennom programmet før vi runder av med et par spilltips på tampen.

Home Sweet Home Cup - CS:GO Esports Series | YEsportsBet

CS:GO – Home Sweet Home Cup 

Vi er kommet til Gruppe D i Home Sweet Home Cup 2 – den siste i dette gruppespillet. Det har kommet en rekke overraskelser denne gangen, og uten tvil den mest gledelige er at den norske organisasjonen Nordavind vant gruppe B.

Gruppe D er kanskje den minst stjernespekkede av samtlige grupper, men den byr likevel på en del interessante oppgjør. Lagene vi finner i denne gruppa er Cophenhagen Flames, Endpoint, Gambit Youngsters og SKADE. Dette er ingen lett gruppe å spå, sett bort fra at vi forventer at Gambit Youngsters skal vinne den. Lagene som kommer bak disse er det vanskelig å ha noen pekepinn på, men siden Copenhagen Flames har gjort et spillerbytte nå nettopp faller vi ned på Endpoint.

Åpningskampen går klokka 11:50 mellom Gambit Youngsters og Copenhagen Flames. Kamp 2 for dagen går selvsagt mellom Endpoint og SKADE, nærmere bestemt klokka 13:20. Her vil vi forsøke oss på et spill, og kommer tilbake til dette lengre nede i artikkelen.

 

Dota 2 – CDA League Season 1

Det er kun tre kampdager og åtte matcher igjen i CDA League Season 1. Sparking Arrow Gaming leder til stadighet etter å ha slått Newbee på torsdag, og de er dermed på toppen av tabellen med sju seire på sju kamper. PSG.LGD ligger foreløpig på en andreplass, men formkurven deres peker strake veien nedover – noe som ble sist sett når de tapte ganske klart 0-2 mot RNG i går. Incvictus Gaming fullfører topp 3, og de må man holde som en liten underdog til å nå langt her.

Klokka 10:00 skal formlaget Invictus Gaming prøve seg på serielederen Sparking Arrow Gaming. Vi tror at eventyret til SAG er over her, for Invictus har sett veldig solide ut i de siste kampene vi har sett de. Man kan derimot aldri avskrive SAG i denne turneringen, for selv om de taper i andre ligaer så vinner de bestandig her.

Dagens siste kamp går mellom Vici Gaming og EHOME. Dette er to lag som varierer veldig om dagen, men det er ingen tvil om at Vici er storfavoritt her. Selv om de har sett noe bedre ut de siste ukene, så skuffet de stort i går når de tapte for Invictus.

 

ESL One Rio Major 2020 - Wikipedia

Dota 2 – ESL One Los Angeles Online – Europe & CIS

Det er klart for sluttspill etter en forrykende avslutning på gruppespillet. Secret og Virtus.pro var overlegne i hver sin gruppe og endte med sju seire på sju kamper. OG og Team Spirit kapret til slutt andreplassene i gruppene, og fyller dermed opp de siste plassene i Upper Bracket. De fire lagene som gikk videre til sluttspillet, men må starte i Lower Bracket, er ViKin.gg, Team Nigma, Chicken Fighters og Alliance.

Første runde i Upper- og Lower Bracket skal spilles i morgen, og det blir fire meget spennende oppgjør!

Første kamp går klokka 11:00 mellom Team Nigma og Chicken Fighters. Nigma må anses som ganske solide favoritter i denne turneringen, for de er tross alt et av verdens beste lag. Den tapende finalisten fra fjorårets The International er alltid et lag å regne med, men de har hatt et litt skuffende gruppespill her. Chicken Fighters har vært veldig spennende å følge fordi de har tatt minst ett map i alle sine kamper. Det har sørget for at samtlige kamper de har vært å se har det tatt seg til det avgjørende tredjekartet – noe som alltid er gøy!

Klokka 14:00 skal ViKin.gg og Alliance møtes i Lower Brackets andre kamp for dagen. ViKin.gg har også imponert, så det langt mer rutinerte Alliance-mannskapet får solid kamp her. Alliance blir nok satt til favoritter i denne, men denne kan kjapt bli jevnere enn det oddsen vil tilsi.

Det første oppgjøret i Upper Bracket starter klokka 17:00 og går mellom Team Spirit og Virtus.pro. Sistnevnte har spilt forrykende i det siste, men Spirit har kommet som en kanonkule utover turneringen. De var også kun ett av to lag som klarte å vinne et kart mot ubeseirede Secret.

Dagens siste kamp er dagens godbit og går mellom Secret og OG. Selv om OG spiller med to stepins, altså to som ikke er i den faste lagoppstillingen, så har de likevel en del krutt. En av spillerne, ceb, var tross alt i lagoppstillingen helt frem til tidligere i år og 33 har fungert godt i Topsons fravær. Dette blir nok uten tvil den største nøtten Secret skal teste seg på så langt i turneringen, men de skal likevel være favoritter her da de er tross alt et fullstendig lag.

Det er med andre ord mange godbiter å se fram til i denne turneringen i morgen!

 

Dagens spill

 

Gambit Youngsters Copenhagen Flames

Gambit Youngsters vs. Copenhagen Flames // Kampstart 11:50

CS:GO – Home Sweet Home Cup  

Gambit Youngsters er et lag vi synes har levert meget godt den siste tiden. De er godt ledet an av sh1ro, som vi forøvrig er noe overrasket over at fortsatt spiller i et såpass «lite» lag, men i det siste har spillet til Ax1Le og nafany vært meget bra når vi har sett kampene deres. De gjorde en god figur i forrige utgave av cupen da de slo Virtus.pro på to kart (først i åpningsmatchen, så i tapet 1-2 senere).

Copenhagen Flames kommer fra en svært vekslende opptreden på Flashpoint Season 1 i USA. De er nå tilbake på dansk jord, og siden den gang har de mistet sin beste spiller, TeSeS, til Heroic. De har derfor hentet inn Queenix som erstatter – en spiller som kommer fra laget Singularity. De har nok neppe hatt særlig god tid på å få kjørt inn Queenix i lineupen da han kun har vært en del av laget i én uke, så dette er ingen fordel for det danske mannskapet.

Sett bort fra at CPH Flames har mistet sin beste spiller så ville vi holdt Gambit Youngsters som favoritter. Vi gir vår favoritt derfor et lite handicap på -2.5 runder. Dette vil si at CPH Flames maksimalt kan ta 13 runder – noe som vi lever greit med.

Dette spilles i formatet BO1 (best av ett kart), et format som vi ikke er særlig begeistret for når det kommer til tipping. Synes likevel at dette spillet virker svært godt, så vi gir det et forsøk.

Gambit Youngsters -2.5 HCP, 1.90 @ Coolbet

Spillet finner du HER