Gårsdagens eneste spill gikk inn og dermed har 5 av de siste 6 gitt kroner i banken. Det er selvsagt mange kamper også i dag – spesielt nå som også to nye CS:GO-turneringer også har startet. Som vanlig går vi gjennom programmet det neste døgnet før vi runder av med noen spilltips på tampen. 

 

ESL Counter-Strike on Twitter: "In order to ensure the safety of ...

CS:GO – ESL Pro League Season 11 Europe 

Dagens tidligkamp går mellom mousesports og fnatic. Begge lagene har hatt en solid oppsving i det siste, men i går tok seiersrekken slutt for fnatic da de tapte 1-2 mot OG. mousesports fortsetter derimot å imponere og tok seg av verdens best rankerte lag, NaVi, 2-0 i går. Det skal sies at NaVi virket veldig av den kampen, men mousesports fortjener all skryt de kan få.

Klokka 18:00 skal NaVi prøve å reise kjerringa mot norske rain og hans FaZe. Det har vært tre strake tap for FaZe sin del i dette gruppespillet. Tap 1-2 for fnatic og mousesports ble fulgt opp med tap 0-2 mot Astralis i gårsdagens match. De innehar dermed jumbo-plassen i gruppa, og det er vanskelig å se for seg at de har noen særlig større sjanse til å plukke med seg noe poeng i dag. For NaVi har veldig mye å bevise etter den skuffende oppvisningen mot mousesports. Det var jevnt over dårlig levering fra samtlige, og samhandlingene var langt fra gode.

Kveldskampen går mellom Astralis og OG. Astralis har vært en skygge av seg selv så langt i turneringen og har ikke vært til å kjenne igjen i mange kamper, for de taper ofte runder hvor de er i overtall. De fikk derimot et positivt resultat mot FaZe i går, og dette er absolutt noe å bygge videre på. OG har vært en solid overraskelse hele veien i ESL Pro League hvor de gang på gang har yppet seg. Med seier over fnatic i sist kamp kommer de med stor selvtillit inn til denne kampen og er klare til å by på solid kamp for danskene.

 

Cyber.Bet Cup overview | HLTV.org

CS:GO – Cyber.bet Cup

Cyber.bet Cup er en turnering som har langt fra like gode lag som ESL Pro League, men det er flere interessante lag med. Blant de deltakende lagene finner man blant annet norske Nordavind.

Det er et veldig enkelt format i turneringen med to grupper hvor de to beste lagene går videre til sluttspillet. Det spilles om 10 000 dollar, og selv om dette ikke er noe mye i dagens esport er det absolutt en godkjent sum for en liten online-cup.

I Gruppe A er det allerede to spilte kamper, og i den gruppa er det Movistar Riders og Hard Legion som er de mest kjente lagene. I Gruppe B finner vi Nordavind sammen med kjente lag som Heretics, SMASH og Syman. Det blir dermed langt fra noe lett oppgave for den norske organisasjonen å ta seg videre fra denne gruppa, men det skal bli spennende å se hva de kan utrette.

I dag går det to kamper i turneringen – Nordavind mot Heretics klokka 12:00 og SMASH mot Syman kl. 15:00.

 

Home Sweet Home Cup - CS:GO Esports Series | YEsportsBet

CS:GO – Home Sweet Home Cup 

Denne turneringen har veldig mange likhetstrekk som ovennevnte Cyber.bet Cup. Her er det fire grupper à fire lag hvor de to beste går til sluttspillet. Man finner også en rekke større lag i denne turneringen, som for eksempel North, BIG, forZe og Virtus.pro. Premiepotten er også høyere i denne turneringen med imponerende 40 000 dollar.

Norske Nordavind skal også delta i denne turneringen, og atter en gang har de havnet i en blytung gruppe. De har havnet i Gruppe D hvor to av turneringens beste lag venter i forZe og Virtus.pro.

Denne turneringen har også startet, og Gruppe A er allerede ferdigspilt. Der var det ikke overraskende at BIG vant gruppa med Spirit som gruppetoer. I dag er det derimot Gruppe B som skal i aksjon – den minst interessante etter vår mening.

Singularity og SKADE spiller åpningskampen i gruppa klokka 12:00 før AGO møter Endpoint kl. 13:30. De to åpningskampene spilles i best-av-en-format (BO1). De påfølgende kampene er BO3 og vil komme fortløpende utover dagen til gruppa er ferdigspilt.

 

Dota 2 – CDA League Season 1 

Etter en del overraskelser i starten av CDA League begynner ting å stabilisere seg noe. Team Aster har vært en solid skuffelse så langt, og det virker ikke som at bookiene har plukket opp på dette helt enda. Sist match var de satt til solide favoritter mot EHOME, men tapte 0-2. Så vi er spent på å se hvilken odds som tilbys på Vici mot Aster i morgen.

Det er som vanltig to kamper om dagen, og selv om disse spilles torsdag, så tar vi de med i denne artikkelen. Første kamp går kl. 09:00 mellom Royal Never Give Up og Newbee. RNG skal være solide favoritter i denne kampen, men Newbee har imponert glimtvis i turneringen med blant annet 2-0-seier over bunnsolide Vici Gaming. RNG har forøvrig vært særs svake den siste tiden, så det blir spennende å se hva de får til i dagens kamp mot Keen Gaming (kl. 13:00).

Morgendagens andre kamp går mellom Vici Gaming og Team Aster. Dette er to lag som er i særs dårlig form, men vi kan ikke gjøre annet enn å holde Vici som solide favoritter i denne slik som Aster ser ut om dagen.

 

Dagens spilltips 

mousesportsfnatic

mousesports vs. fnatic // Kampstart 14:25

mousesports seiler opp den største favoritten til å vinne turneringen etter gårsdagens seier mot NaVi. Laget står nå med seks seire på rad, og på disse har de kun tapt ett kart. Det vil med andre ord si at de har vunnet 12 av sine 13 siste spilte kart – meget imponerende i dette selskapet! For mousesports har ungguttene frozen og ropz vært bunnsolide, og de må atter en gang levere varene for å tukte dagens venske motstander.

fnatic er uten tvil en solid joker, så dette blir langt fra noe plankekjøring for mousesports. De er veldig uforutsigbare og har mer enn nok ferdigheter til å kunne slå hvem som helst. JW og flusha er ofte et mareritt å spille mot da de finner på det mest utrolige, samt de råe ferdighetene til Brollan og KRIMZ er helt der oppe.

Selvsagt må mousesports anses som favoritt i denne matchen også, men spillestilen til fnatic kan være litt verre å håndtere. Vi forventer uansett å få se jevne kart mellom disse to lagene, da det ofte er gjengangeren når de møtes. I seks av siste ni kart har kampene tatt seg over 26.5 runder, og vårt spill på kampen blir at første kart gjør det også her.

fnatic velger første kart, og vi regner med at de velger Inferno som de har gjort flere ganger tidligere i turneringen. mousesports har prøvd å unngå dette kartet som pesten i turneringen etter at de røk på 2-16 her mot OG. Inferno er et relativt balansert kart (51,1 % CT / 48,9 % T så langt denne turneringen) hvor det ofte blir mange runder, så dette bygger bare oppunder spillet.

Map 1: Over 26.5 Runder, 1.76 @ Coolbet

Spillet finner du HER

 

FaZeNatus Vincere

FaZe vs. NaVi // Kampstart 18:00

FaZe sliter virkelig med å stå distansen ut om dagen. De tok ett map både mot mousesports og fnatic, men tapte kampene. I går ble det overtime-tap på det første kartet mot Astralis før de ble banket sønder og sammen. Det er ikke lett å hamle opp med de beste lagene når de omtrent spiller med én mann mindre, for svenske olofmeister har hatt en særdeles svak turnering så langt. Nå skal de opp mot verdenseneren i NaVi, og vi har vanskelig for å se at det blir noe poeng også i dag.

NaVi har derimot tapt førstekartet i 7 av 8 kamper i denne turneringen, så at FaZe klarer å ta med seg et kart er langt fra utenkelig. Sett over tre kart har vi derimot svært vanskelig for å se at FaZe sitter igjen med tre poeng etter kampen.

Det blir uansett en veldig interessant veto om hvilke kart som skal spilles, for begge lagene banner alltid Vertigo. Dette åpner for at lagene kan være litt mer kreative, da de ikke trenger å bekymre seg for at motstanderen velger dette kartet. Hadde egentlig lyst å teste handicap-spill på NaVi i denne kampen, men frykter atter en gang Inferno for mye til å teste dette.

NaVi vinner, 1.66 @ Coolbet

Spillet finner du HER