Det har vært gode tider på bettingfronten i det siste, og da er det kjekt at det er fryktelig mange objekter å ta av utover dagen. Tradisjon tro tar vi en gjennomgang av de aktuelle ligaene i døgnet som kommer før vi runder av med noen spilltips.

ESL Counter-Strike on Twitter: "In order to ensure the safety of ...

CS:GO – ESL Pro League Season 11 

Siste runde i mellomspillet i Europa spilles klokka 18:25 i dag. Alle lagene skal i aksjon og tabellen viser at det kun er to lag som ikke kan kjempe om en plass i sluttspillet. Disse to lagene møtes, så de to andre kampene blir meget interessant.

OG og FaZe står med henholdsvis 0 og 3 poeng, og siden det er kun de tre beste lagene som går til sluttspillet har de ingen mulighet å komme opp på de nødvendige 9 poengene. Tror uansett ikke at noen av lagene kommer til å senke skuldrene, for det er som alltid mye prestisje på spill.

Vinneren i kampen mellom NaVi og fnatic er sikret plass i sluttspillet, mens taperen kan potensielt ryke ut om Astralis slår mousesports. Astralis MÅ ta tre poeng mot mousesports om de skal ta turen til sluttspillet, samtidig som at de potensielt er avhengig av at fnatic slår NaVi – dog kommer dette an på hvordan poengforskjellen blir innbyrdes. Det blir derfor fryktelig interessant å følge kveldens kamper, for her er det utrolig mange scenarioer som kan slå inn.

I Nord-Amerika er de også i gang igjen etter en ukes pause, men siden det er langt mindre lag som deltar her går de rett på sluttspillet. Det spilles i helt vanlig dobbelt-utslag-format, og i kveld er det finalen i Lower Bracket som skal spilles mellom de to brasilianske lagene FURIA og MIBR klokka 22:00. Vinneren i denne kampen får møte taperen av Liquid og Evil Geniuses i kamp om å nå finalen.

FURIA har hatt god kontroll på MIBR de siste kampene man har møttes, men det har som regel vært jevne matcher. I gruppespillet i denne turneringen vant FURIA 2-1 etter tre merkelige maps med store seirer begge veier (16-8, 6-16, 16-4).

 

Flashpoint 1 overview | HLTV.org

CS:GO – Flashpoint Season 1

Etter en innledende runde det ikke var lett å forstå seg på er det klart for sluttspill i Flashpoint. Sluttspillet utkjempes heldigvis i et ganske vanlig format med Upper og Lower Bracket. Det spilles BO3 (best av 3 kart) hele veien og til neste helg er det avgjort hvem som stikker av med førstepremien på 500 000 dollar.

Det spilles to kvartfinaler i Upper Bracket i dag. Dagens første kamp går mellom danske MAD Lions møte FunPlus Phoenix klokka 19:00. Dette er et oppgjør hvor danskene bør vinne ganske greit, noe de også gjorde mot dette laget for en ukes tid siden i gruppespillet.

Kveldskampen er langt mer interessant da den går mellom to større lag – Cloud9 og Gen.G. Dette føles også som en lagt jevnere kamp og vil nok bli en god del mer spennende å følge. Cloud9 sitt nye mannskap har vært litt opp og ned i turneringen, men det samme kan absolutt sies om Gen.G. Sistnevnte har hatt et langt tøffere kampprogram, men ingen av lagene har sett overbevisende ut, så selv om den skal bli interessant å følge tør vi ikke å prøve oss på noen spill her.

Dagens spilltips 

MAD LionsFunPlus Phoenix

MAD Lions vs. FunPlus Phoenix // Kampstart 19:00

Vi spilte også på gruppespillkampen mellom disse to lagene, og selv om oddsen på handicap-seier til danske MAD Lions var langt høyere den gang så kjører vi samme spillet nå. MAD Lions er rett og slett et langt bedre lag, og det viste de også i gruppespillkampen hvor de vant 16-10 og 16-6 på kartene Nuke og Dust2.

Har veldig vanskelig å se for oss at FunPlus har tatt enorme steg de siste fem-seks dagene, og MAD Lions skal ha en skikkelig dårlig dag på jobben om de ikke tar dette hjem 2-0. Satser derfor friskt på denne.

MAD Lions -1.5 HCP, 1.76 @ Coolbet 

Spillet finner du HER

 

Natus Vincerefnatic

NaVi vs. fnatic // Kampstart 18:25

Vinneren her er sikret å ta seg til sluttspillet i turneringen, mens taperen må bare klamre seg til håpet om at mousesports slår Astralis. Dette er to lag som det sjeldent er lett å forstå seg på, for de er to jokerlag av dimensjoner. Sånn sett ikke alltid de beste lagene å dundre avgårde bets på.

NaVi er rettmessig favoritt i dette oppgjøret, men som alltid kan de ha dager hvor de rett og slett spiller helt forferdelig. fnatic er rimelig utilregnelige, men NaVi håndterte spillestilen deres ganske godt når de slo svenskene 2-0 i gruppespillet. Synes derimot at fnatic har spilt seg opp siden den gang, og de har virkelig sett gode ut på Inferno. NaVi har slett forferdelige ut på Inferno, så det ligger an til at NaVi taper første map for åttende gang på ni forsøk i denne turneringen.

Regner med at NaVi velger Overpass siden de slo fnatic ganske komfortabelt her sist, så det tredje kartet blir nok Mirage eller Dust2 – veldig åpent. Synes det ligger veldig i kortene at vi får se tre maps her, da begge lagene har vært to rake motsetninger på Inferno/Overpass i det siste. Tror likevel at vi kan få se relativt jevne kart mellom lagene, og da er jeg som regel ikke overbegeistret for å spille overspill på kart.

Om våre spådommer angående hvilke kart som blir spilt er det derimot et ganske fornuftig spill med Over 2.5 kart, selv om man sitter med en følelse av at det kan ende 2-0 begge veier.

Forsøker også på et langskudd i form av at det blir Over 26.5 runder på det første kartet, for vi sliter veldig med å se at fnatic skal velge noe annet enn Inferno. Dette er selvsagt et semilangskudd, men synes at oddsen er såpass at det er verdt et forsøk.

Over 2.5 kart, 1.90 @ Coolbet
Map 1: fnatic to win & Over 26.5 Runder, 3.60 @ Coolbet

Spillet finner du HER

 

FaZeOG

FaZe vs. OG // Kampstart 18:25

Dette er lagenes siste kamp i denne sesongen av ESL Pro League, for ingen av de har mulighet til å noe sluttspillet uansett. Lagene møttes i forrige gruppespill, og da vant FaZe ganske overbevisende 2-0 med klokkeklare sifre.

Synes at FaZe gjorde en ganske god figur mot NaVi i går, og burde egentlig på mange måter avgjort kampen på Train og vunnet 2-0. De falt derimot sammen, som de så ofte har gjort tidligere i denne turneringen, og tapte 1-2. Nå møter de selvsagt et lag som ikke har de samme kanonene på laget, og vil med det være favoritter til å vinne for første gang i mellomspillet.

OG har derimot vist seg å være en tøff nøtt å knekke for de fleste lagene, men fikk passet påskrevet av hevnlystne dansker i går. Slo derimot brennheite fnatic i matchen før dette, samt spilte tre jevne kart mot NaVi og to jevne kart mot mousesports før dette.

Sånn som oddsen er satt opp er det helt klart mest verdi i spill på OG, men i og med at FaZe tok seg greit av de i forrige match er det også litt skummelt. Tror vi får se jevne kart mellom disse, men å spå riktig resultat blir kun vill gjetning for vår del. Føler de trives stort sett mest på de samme kartene, og at vi se at OG sitt kartvalg tar seg over 26.5 runder høres fornuftig ut.

Det blir dermed også vårt spill på kampen – tapende lag får minst 11 runder.

Map 1: Over 26.5 Runder, 1.82 @ Coolbet 

Spillet finner du HER