Etter et par fantastiske uker har det vært litt trått på slutten av denne uka, men vi satser på å snu trenden denne søndagen. Det er en veldig aritg esport-dag vi har i vente, for det skal avvikles finaler i blant annet ESL One Los Angeles innen Dota 2, Flashpoint Season 1 og Home Sweet Home Cup 2 i CS:GO.

Vi ser på dagens program før vi runder av med noen spilltips på tampen.

 

Flashpoint 1 overview | HLTV.org

CS:GO – Flashpoint Season 1 

Turneringen som startet 13. mars skal omsider avsluttes i aften når brasilianske MIBR og danske MAD Lions skal kjempe om trofeet og 500 000 dollar. Andreplassen får en ganske så fin trøstepremie i 250 000 dollar, så begge lag kommer godt ut av dette. Det er spilt 48 kamper i det som har vært en veldig lang og underholdende liga.

Lagene som møtes i finalen møttes også i finalen i Upper Bracket. Da våknet den gamle storheten FalleN til livet og var enormt god for MIBR som vant 2-1 etter en jevn affære. I finalen tror vi at man får en minst like jevn kamp, og det er veldig gode muligheter for at vi må på et tredje og avgjørende kart før en vinner kan kåres.

Det er bare å benke seg ned å se kampen som starter kl. 21:00 i kveld, for denne kommer til å bli spennende!

 

Home Sweet Home Cup - CS:GO Esports Series | YEsportsBet

CS:GO – Home Sweet Home Cup 2

Den første semifinalen spilles mellom BIG og Copenhagen Flames i skrivende stund. Der leder BIG 1-0 etter å ha vunnet 16-7 på sitt eget kartvalg – Dust 2. Lagene skal nå ut på Nuke, og her er nok mulighetene til Copenhagen Flames langt bedre. BIG er uansett favoritter til å ta seg til finalen, og når de allerede leder 1-0 i kart er nok oddsen ekstremt høy på at noe annet vil skje.

BIG vant forrige ukes utgave av Home Sweet Home Cup og alt ligger til rette for at de skal vinne sin andre på rad. For i den andre semifinalen er det ikke akkurat noen lag som skremmer de nevneverdig. Den siste semifinalen går klokka 17:50 mellom Syman og SMASH. Dette er to lag som BIG skal være bedre enn, men de har nok friskt i minnet at SMASH slo de i gruppespillet.

Kampen mellom Syman og SMASH føles også ganske jevn. Syman skal på papiret ha det beste laget, men SMASH har imponert i denne turneringen ved som nevnt å slå BIG. I kvartfinalen tapte de 0-2 mot forZe, men de ble ikke kjørt over. forZe måtte derimot gi fra seg plassen i semifinalen da de skal ut i en langt viktigere kvalifikasjonskamp til Dreamhack Masters, så SMASH fikk dermed plassen likevel.

Finalen går klokka 20:50, noe som er litt dumt med tanke på at Flashpoint-finalen går samtidig. Vi vil uansett følge med oddsmarkedet på finalen, og om det er noe som frister så kommer det på vår Twitter-profil.

 

ESL One Rio Major 2020 - Wikipedia

Dota 2 – ESL One Los Angeles Online Europe & CIS 

Sluttspillet nærmer seg også slutten i online-utgaven for ESL One Los Angeles. Turneringen ble naturligvis ikke avholdt grunnet situasjonen i verden, og ble derfor inndelt i regionale turneringer. Europa og CIS er den siste turneringen og finalen går klokka 17:00 mellom Virtus.pro og OG.

Det er ingen overraskelse at det er disse to lagene som gikk hele veien i sluttspillet, for begge så veldig bra ut i gruppespillet. Virtus.pro vant samtlige syv kamper i Gruppe A før de har vunnet 2-0 i både semifinale og finale i Upper Bracket. Det vil derfor si at Virtus.pro har vunnet 18 og kun tapt tre kart! I denne turneringen har de spilt med iLTW som ikke er i lagoppstillingen normalt, men etter oppvisningen hans i denne turneringen er det vanskelig å se for seg noe annet enn at han blir kjøpt inn til laget.

OG tok andreplassen bak Virtus.pro i Gruppe A, og i sluttspillet har de sett ganske bra ut. De åpnet med å slå Team Secret 2-0 i semifinalen i Upper Bracket, men i finalen ble det tap 0-2 mot Virtus.pro. Det var en fryktelig morsom kamp hvor OG var nær å kjempe seg tilbake i begge kampene, men Virtus.pro er rett og slett for sterke om dagen. OG spiller også uten to av sine vanlige spillere, hvor ceb er tilbake i lineupen og 33 spiller som nummer 4.

Virtus.pro er selvsagt monsterfavoritter i denne kampen siden de har slått OG på fire av fire kart i denne turneringen. Det er derimot noe med OG når det kommer til finaler, og det er et lag som fryktelig mange ganger har overrasket som underdogs. De er veldig kreative og har en unik evne til å kjempe seg tilbake til kamper, så det er nok duket for flere spennende matcher i kveld.

Finalen spilles i formatet BO5 (best av fem kart), så her er kvelden sikret for de som har lyst på knallgod esport-underholdning. Dota 2 er et spill hvor det skjer fryktelig mye, og det er så mange variabler at hver kamp er ganske unik.

 

Dagens spill 

 

Virtus.pro OG

Virtus.pro vs. OG // Kampstart 17:00

Dota 2 – ESL One Los Angeles Online Europe & CIS

Vi har gått i detalj i kampen i oppsummeringen av turneringen over, så denne analysen blir ganske kort.

Det spilles fem kamper og når Virtus.pro har vunnet 4/4 innbyrdes den siste uka kommer vi ikke unna et spill på de. Det er selvsagt litt smertefullt å spille mot OG i en sånn posisjon, for det er som underdogs de absolutt er aller best.

Vi synes at oddsen på et handicap-spill er ganske bra tatt i betraktning hvordan lagene har stått mot hverandre i det siste. Dette åpner for at OG kan vinne maksimalt ett kart – noe vi tror de er kapable til. 3-1 eller 3-0 til Virtus.pro er resultatene vi må ha her, og det virker egentlig ganske sannsynlig.

Synes egentlig at dette er et spill med kjempeverdi, men det blir likevel moderat innsats da OG er umulig å forutse i sånne situasjoner.

Virtus.pro -1.5 HCP, 2.25 @ Coolbet 

Spillet finner du HER

 

MIBRMAD Lions

CS:GO – Flashpoint Season 1 

Denne kampen har vi også gått gjennom tidligere i artikkelen, så vi trenger ikke å skrive så mye mer.

Siden begge lag vant sine kartvalg i oppgjøret mellom lagene på onsdag anser vi det som sannsynlig at vi får se de samme valgene igjen – Train og Mirage. Da endte disse kartene 16-13 og 16-11 – begge over linja på 26.5 runder.

Det kan alltids være at MIBR går for Inferno i stedet, men dette er et kart hvor vi liker overspill. Våre spill på kampen blir derfor at vi får se tette og jevne kart – akkurat som i forrige oppgjør.

Map 1: Over 26.5 Runder, 1.76 @ Coolbet
Map 2: Over 26.5 Runder, 1.76 @ Coolbet

Spillene finner du HER

 

Swole PatrolTriumph

Swole Patrol vs. Triumph // Kampstart 00:00

CS:GO – Dreamhack Masters Spring 2020 – North America Qualifier 

Dette er en kamp i den amerikanske kvalifikasjonsturneringen til Dream Hack Masters Spring 2020. Begge lagene røk ned i Lower Bracket i går etter å ha tapt for henholdsvis Envy og Bad News Bears. Nå er det altså vinn eller forsvinn for disse lagene, som i tillegg etter denne må vinne to kamper til for å kvalifisere seg til Dreamhack Masters.

Swole Patrol er store favoritter i denne kampen, de har et ganske greit mannskap til en turnering som dette, men gikk på et smertefullt tap mot Envy i går. De burde absolutt ha vunnet 2-0, men kastet bort seieren på andrekartet. Laget består av relativt profilerte spillere og innehar 29. plassen på verdensrankingen. De deltok også i ESL Pro League Season 11 North America hvor de overrasket stort og ga god kamp til noen av verdens beste lag.

Triumph er et mer ukjent kort, men er et lag som har gjort det meget bra mot de nest beste lagene i Nord-Amerika. De befinner seg nå på en 44. plass på verdensrankingen, og om de får holde sammen vil de nok spille i turneringer med de største etterhvert. De vant sesong 33 av den nord-amerikanske ESEA MDL som ble avholdt i februar/mars hvor de hadde flere solide resultat. De har derimot mistet Voltage til Chaos og hentet inn en spiller ved navn Junior.

Vi tror Swole Patrol tar seg sammen etter tapet i går, og med kniven på strupen så må de levere. De skal være det beste laget her, og lagene har en relativt lik map pool – noe som er fordel det beste laget. Blir ikke overrasket om vi får se Train og Overpass som kart, og da tror vi Bad News Bears vinner 2-0.

Lagene møttes i ESEA MDL Season 33, og da vant Swole Patrol 16-5 på Vertigo.

Bad News Bears -1.5 HCP, 1.93 @ Coolbet

Spillet finner du HER