📅 28. august til 8. september
📍 Berlin, Tyskland
💰 $1.000.000
⚠️ Spillstopp: 28. juli kl. 12.00

New Challenger Stage er ferdigspilt og det går dermed videre til New Legends Stage. De åtte lagene som kvalifiserte seg videre fra forrige runde får nå følge av de åtte lagene som nådde kvartfinalene i forrige Major.

Det kjøres Swiss Round med BO3 i kamper hvor man kan slås ut eller gå videre og BO1 i resterende. Følgende lag skal kjempe om de åtte plassene til Championship Stage og kvartfinaler:

Liquid 🇺🇸 Vitality 🇫🇷 Astralis 🇩🇰 ENCE 🇫🇮 NRG 🇺🇸 NaVi 🇺🇦 FaZe 🇪🇺 G2 🇫🇷 mousesports 🇪🇺 North 🇩🇰 NiP 🇸🇪 MIBR 🇧🇷 CR4ZY 🇷🇸 Renegades 🇦🇺 DreamEaters 🇷🇺 AVANGAR 🇰🇿  

Bilderesultat for starladder major berlin logo

Turneringsspill 

Det blir også denne gangen et par spill på selve turneringen, og det første vi prøver oss på er hvilket map som blir spilt mest. Inferno er storfavoritt og ble også mest spilt under Challengers Stage. Det kommer også inn lag som liker Inferno i Astralis og Liquid her, men de er begge forventet til å gå videre med 3-0, samt de er sterke der så folk vil muligens banne mapet mot de i BO1. Derfor retter vi øynene våre mot Dust2 – det er ingen som permbanner mapet av de 16 lagene, og det er mest spilt hos hele 6 lag den siste tiden. Det var nest mest spilt i Challengers Stage, og vi synes oddsen er såpass fin at vi forsøker spill.

Mest spilte kart: Dust2, 4.00 @ Betway x 3 units ✅

Vi forventer også at det blir en del jevne og intense matcher i Legends Stage – akkurat som i Challengers Stage. Derfor synes vi at linja på Over 6.5 overtimes er ganske fin. Betway har til sammenligning lagt linja på O7.5 til 1.90, så da synes vi at dette spillet er meget fint.

Over 6.5 maps går til OT, 2.20 @ Bet365 x 5 units ✅

Nuke og Train er de mest CT-dominerte mapene, men i Challengers Stage så vi en brutal endring i favør Mirage. Nå er det bedre mannskap som skal i aksjon, og det normalt ganske stabiliserte mapet kan nok bli mer «jevnspilt». Det som er bra med Mirage er at det sjeldent pickes av noen lag, og går ofte til decider. Da er det beste seed som får starte som CT og det er selvsagt en stor fordel for spillet. Map som Train og Nuke er potensielle fallgruver siden lagene som picker de starter som Terror. Dette er naturligvis et langskudd, men vi gir det et forsøk.

Høyest CT%: Mirage, 8.50 @ Bet365 x 1,5 units ❌

 

Liquid

Lagspesialer: Liquid

Twistzz er i en klasse for seg selv når det kommer til HS% for Liquid. Han har alltid toppet denne kategorien for nord-amerikanerne, og de siste tre månedene har ikke vært noe unntak. På de siste 88 mapsene har han en skrekkende imponerende 65,8 %. Siden Stewie, NAF og nitr0 alle bruker AWP på forskjellige maps er ELiGE den eneste utfordreren, og han ligger på 52,9 % i samme tidsperiode. Det er også ganske solid, men langt unna HS-maskinen Twistzz. 

Høyeste HS%: Twistzz, 1.85 @ Betway x 6 units ✅

Twistzz har også gjort seg fortjent til ett spill til, for han dør som regel minst for Liquid. Dette har nok mye med hvor han holder som CT. På Inferno holder han grop på A og er ofte et anker der om det roteres mot B. Retakes av B er ofte vanskelig, og det betyr saves. På Overpass holder han B, som på mange måter er litt likt som på Inf. På D2 holder han A, og der prøver man sjeldent på retakes mot B om man ikke er i overtall. Siste 3 mnd står Twistzz med 1376 deaths, nummer to er NAF med 1442. 

Minst Deaths: Twistzz, 2.50 @ Betway x 4 units ❌

ELiGE har de siste månedene spilt seg inn i diskusjonen som en av verdens beste spillere. Har vært helt enorm i Liquids overtakelse av tittelen som nummer 1 i verden. Han har vært i en egen klasse med 147 frags flere enn nummer to på laget (Twistzz) de siste tre månedene.

Flest kills: ELiGE, 2.40 @ Betway x 5 units ✅

 

ENCE

Lagspesialer: ENCE

Vi stiller oss meget kritiske til at ENCE gikk ut og annonserte at de bytter ut Aleksib med suNny etter Majoren. Det høres ikke ut som en optimal oppladning før en av årets viktigste turneringer. Sånn sett så føler vi ikke at vi har ståltrua på finnene som overrasket alle når de tok seg til finalen i Katowice. 

På turneringsspillfronten er det en kjent gjenganger som nok en gang er høyaktuell. Unggutten sergej er i egen klasse når det kommer til å skye HS for finnene. Rager suverent øverst også de tre siste månedene med sine 54,7 %, hvor nummer to er xseveN med 39,8 %. Denne ble spilt til det kjedsommelige i Katowice og vi forsøker å gjenta suksessen i Berlin! 

Høyest HS%: sergej, 1.85 @ Betway x 6 units ✅

 

AVANGAR

Lagspesialer: AVANGAR

Det ble laget meme tidligere år av Jame siden han alltid går inn sist og saver AWPen sin til det kjedsommelige. I Challenger Stage levde han opp til memen og døde kun 115 ganger (han som døde nest minst endte på 140). Han holder seg i bakgrunnen mens entry-spillerne qikert og buster gjør jobben, samt at SANJI ofte gikk med pistol bare for at Jame skulle ha AWP i hendene. Selv om oddsen er lav så er dette et spill som føles rimelig klink!

Minst Deaths: Jame, 1.65 @ Betway x 8 units ❌

 

Astralis

Lagspesialer: Astralis

Danskene skal forsøke å ta tilbake tronen som verdens beste lag etter å ha hatt et småtungt 2019 etter Majoren i Katowice. Laget er ganske jevnt og det er ikke mye som skiller seg ut, men det er to spill vi likevel har trua på. dupreeh har en HS% som er langt over snittet på laget. For mens de fleste slurer rundt 40-tallet ligger han på 50,4 % så langt i 2019. Nærmest kommer Magisk med sine 43,4 %, og på så mange frags er det en ganske markant forskjell. 

Høyeste HS%: dupreeh, 2.20 @ Betway x 5 units ❌

Vi forsøker også på et spill vi mener har ganske god verdi hos danskene. device har nemlig nest høyest odds på å ha minst deaths i løpet av turneringen. Han har snakket om at han har slitt med all reisingen og at presset har vært tungt for psyken hans. Nå har han fått god tid hjemme i Europa og et 2019 med langt mindre reising. Vi tror dette vil slå positivt ut for device, og forventer at han kommer til Berlin i toppslag. 

Han har en til dels defensiv og trygg spillestil hvor han er god til å holde vinkler og treffe sikre skudd. Til tider kan han ta de første duellene, spesielt på Dust2 og Inferno, men jevnt over er han sjeldent den som leder an Astralis sine angrep. 

Det er svært jevnt på statistikken på antall death de siste månedene, men device er faktisk den med minst antall hos danskene med 926 mot 931 Xyp9x og 932 Magisk. På killsfronten har han hatt god kamp av både dupreeh og Magisk, men står likevel med flest kills så langt i år. Fikk også flest kills for Astralis sist Major. 

Minst Deaths: device, 4.25 @ Betway x 4 units ❌
Flest kills: device, 3.50 @ LeoVegas x 5 units ✅

 

DreamEaters

Lagspesialer: DreamEaters

New Challenger Stage ga oss mange overraskelser, men den største var uten tvil at DreamEaters tok seg videre. Et spill vi så på før Challenger, men hadde litt for lite informasjon, var at lagets AWP-spiller speed4k skulle dø minst. Han har skilt seg ut de siste månedene med 84 deaths mindre enn nestemann på deres siste 72 maps. På Challenger døde han 142 ganger, nestemann 155. Disse tallene sørger for at vi nå forsøker et spill, da vi har fått sett laget og deres spillemønster bedre. 

Minst Deaths: speed4k, 2.40 @ Betway x 4 units ❌

 

Vitality
Lagspesialer: Vitality

Dette spillet trengs vel egentlig ingen begrunnelse i det hele tatt.. ZywOo er rett og slett i en egen klasse, og er vel den eneste som utfordrer s1mple om tittelen som verdens beste CS:GO-spiller. Var nok en gang et lag i seg selv under Challengers Stage og utklasset lagkameratene på HLTV-ratingen. Han ble også den tredje beste rankerte spilleren totalt sett – noe som er voldsomt imponerende med tanke på hvor dårlig Vitality gjorde det (kun spillere fra lagene som gikk 3-0 var topp 5 bortsett fra ZywOo).

Beste HLTV-rating: ZywOo, 1.85 @ Betway x 8 units ✅

 

North
Lagspesialer: North

Danskene feide gjennom Challenger Stage med godt spill hele veien. Ting virker å ha endelig stabilisert seg for North. Mye av dette er nok takket Kjaerbye, for han har levert strålende de siste månedene og spesielt i Berlin. Den tidligere Astralis-spilleren har åpnet opp runder for North med offensivt spill tidlig i rundene, og er god på å finne seg rom til å være forskjellen i late rounds. De siste månedene har tallene vært klare, Kjaerbye leder an med 864 kills mot valdes 797. valde er nå IGL, sånn blir det mindre frags av. På Challenger Stage var han også i egen klasse med 141 kills og nærmest var gade med 106. 

Flest kills: Kjaerbye, 2.40 @ Betway x 5 units ✅

 

FaZe
Lagspesialer: FaZe

FaZe er nok et lag det er en del spørsmålstegn rundt, men de viste litt mer lovende takter i løpet av sommeren. Det er nok uansett klart for store utskiftninger innad i lineupen og det ryktes kraftig at superstjernen coldzera blir ny lagkamerat til blant andre norske rain. 

NiKo er lagets ubestridte stjerne, og etter at NEO kom inn og tok over som IGL har han fått langt bedre spilleforhold igjen. Han har hatt best HLTV-rating på de aller fleste turneringene FaZe har deltatt på i 2019, og snitter også langt høyere med 1.10 enn nestemann rain på 1.04. 

Beste HLTV-rating: NiKo, 2.30 @ Betway x 6 units ❌

 

Natus Vincere
Lagspesialer: NaVi

Vi gleder oss som alltid til å se NaVi, da de potensielt er et av de mest underholdene lagene om humøret er på plass og at ting går riktig vei. Det er ikke overraskende at s1mple leder an i de aller fleste kategoriene til det ukrainske laget. Han har flest kills, best HLTV-rating og dør minst. Bare på tolv matcher på ESL One Cologne hadde han 51 frags flere og vi har vanskelig for å se for oss at han ikke gjentar bedriften.

Flest kills: s1mple, 1.85 @ Betway x 6 units ❌

Et annet spill vi hadde god suksess med i Katowice er at flamie har best HS%. Den siste tiden har han snittet på 52,5 % mens nestemann på lista er Zeus med sine 45,2 %. Det eneste skumle med spillet er om NaVi må ut på Train mye, for da holder flamie ofte ivy med AWP. Han vant med god margin i ESL Cologne sist, så vi føler likevel at det er verdt et forsøk. 

Høyest HS%: flamie, 2.20 @ Betway x 4 units ✅

 

G2
Lagspesialer: G2

De franske stjernene kom seg som forventet ganske greit ut av Challenger Stage. shox var i glitrende slag og virker å være i nærheten av sin gamle storhetstid. Får de i gang kennyS samt får like god leveranse fra AmaNEk og JaCkz kan de overraske litt her. 

Vi hadde stor suksess med å spille HS% på JaCkz i Challenger Stage hvor han vant klokkeklart. Dette er grunnet at samtlige andre i lineupen bruker AWP på forskjellige maps. shox er nok den som bruker den minst, men han er mer av en sprayer som ikke skyter like mye HS. 

Vant med 57,4 % mot AmaNEks 46,5 % i Challenger Stage, og de siste 3 månedene leder han med 57,4 % mot AmaNEks 48,7 % – vi tror dette forstter. 

Høyest HS%: JaCkz, 2.00 @ Betway x 8 units ✅

 

NiP
Lagspesialer: NiP

Svenskene drar til Berlin uten sin nysignering Plopski, og spiller med den rutinerte IGL Golden. Det har vært mye rykter rundt lagets fremtid og spesielt hvordan det skal gå med legenden GeT_RiGhT etter Majoren. 

Over en lengre tid hvor resultatene har svingt kraftig er det stabiliteten til f0rest laget har måtte stolt på. Han har nå fått barn, og en skulle tro at det har forårsaket at det er litt mindre tid til å grinde. REZ var lagets beste spiller i starten av året, men de siste månedene har han vært direkte svak. Om NiP skal ha noe som helst håp må REZ fyre på alle sylindre i Berlin – og det er ingen tvil om at potensialet er der. f0rest har ledet at NiP i frags, men om REZ er på topp anser vi han som favoritt til å bli lagets toppfragger. Synes oddsen er alt for god til å ikke forsøke et spill. 

Flest kills: REZ, 4.50 @ Betway x 4 units ❌

Golden har holdt den høyeste HS-prosenten så langt i 2019 av de som stiller i lineupen til NiP. REZ er en utfordrer innen denne kategorien, for f0rest/Lekr0 spiller begge AWP og GeT_RiGhT er en sprayer. Vi ser derimot for oss at REZ kommer til å ha fryktelig mange flere frags enn Golden, og da er det lettere for sistnevnte å holde prosenten oppe. 

Høyest HS%: Golden, 2.55 @ Betway x 3 units ❌