📅 23. til 26. august
📍 Berlin, Tyskland
💰 8 plasser til Legends Stage
⚠️ Spillstopp: 23. juli kl. 12.00

Det er endelig duket for årets andre Major og turen går til Berlin! I løpet av de to ukene Majoren i Katowice pågikk raket vi litt i overkant av 150 units – vi går for gjentakelse! Det skal sies at bookiene har gjort leksene sine, og det er ikke like mange spillerspesialer som frister. Siden det nettopp har vært spillpause er det også vanskelig å vite hvordan lagene ligger an, så vi kjører litt roligere på New Challenger Stage før vi trykker til på Legends Stage.

Det kjøres Swiss Round med BO3 i kamper hvor man kan slås ut eller gå videre og BO1 i resterende. Følgende lag skal kjempe om de åtte plassene til Legends Stage:

Vitality 🇫🇷 NRG 🇺🇸 G2 🇫🇷 FURIA 🇧🇷 mousesports 🇪🇺  North 🇩🇰 CR4ZY 🇷🇸 forZe 🇷🇺 Grayhound 🇦🇺 Complexity 🇺🇸 AVANGAR 🇰🇿 TYLOO 🇨🇳 INTZ 🇧🇷 DreamEaters 🇷🇺 HellRaisers 🇪🇺 Syman CIS

 

Bilderesultat for starladder major berlin logo

Turneringsspill 

Vi ser først på spill som går på selve turneringen og tar derfor utgangspunkt de fem største turneringene som har vært så langt i år; IEM Katowice, StarLadder S7 Shanghai, IEM Sydney, ESL Pro League Finals og ESL Cologne.

Først kjører vi et spill på map med høyest antall CT% win. Train og Nuke har knivet der oppe i alle turneringene hvor førstnevnte har vunnet 2/5. Train har også kommet på andreplass to ganger – så det er alltid der oppe og kniver. Nuke har den siste tiden blitt litt mer balansert de siste månedene og på de to siste eventene har Train slått de med god margin. Faren er selvsagt Vertigo, men mapet har fått en update og frykter det litt mindre enn tidligere.

Det er stor forskjell på flere av lagene som skal være med i New Challengers Stage. Ingen blir spesielt overrasket om noen av disse lagene tar seg langt inn i sluttspillet (Vitality, NRG, mousesports), mens på andre siden er det svakere mannskap som DreamEaters og Syman. Begynner å bli en liten stund siden vi har sett 16-0 i en stor turnering, men med såpass stor forskjell på lagene må det bare testes med moderat innsats.

Map med høyest CT%: Train, 3.25 @ GGbet x 4 units ❌
Minst ett map ender 16-0, 16.00 @ Betway x 2 units ❌

Image of CS:GO player xsepower

Spillerdueller

Dette er en duell mellom den russiske stjernesniperen til forZe og danske aizy i North. Danske North har vist fremgang etter at JUGi kom inn i laget, da det har hatt en positiv innvirkning på spillet til Kjaerbye og aizy. Selv om aizy har hevet nivået sitt har han fortsatt en mer supportrolle, og baiter ofte for trades. Han er ikke lagets hovedfragger og det er ikke han som skal settes opp i situasjoner for å vippe runder i Norths fordel.

xsepower leder derimot sitt lag i samtlige stats. Han er en offensivt god spiller som settes opp gang på gang av sine lagkamerater. Hele laget er inneforstått med at han skal ha AWP, og ofrer gjerne sin egen økonomi til denne saken.

Synes det er merkelig at aizy er satt som favoritt i denne duellen. Selv om han har hevet nivået sitt og jevt fragger rundt 20 frags, så er det sjeldent at han klinker inn de store sifrene. xsepower er derimot forZes viktigste våpen, og om de har økonomien i orden kan han levere 30+ frags. Skal forZe ha mulighet til å ta seg videre til New Legends Stage er det fryktelig avhengig av at xsepower har AWP så ofte som mulig, og det tror vi at han vil ha.

Flest kills på ett kart: xsepower slår aizy, 1.90 @ Bet365 x 5 units ✅

 

TYLOO

Lagspesialer: TYLOO

Etter inntoget til Freeman som lagets femtemann har flere roller innad i laget blitt skiftet om. Hvem som bruker AWP er forskjellig fra map til map og de er mer fleksible. Dette har resultert i at vi har funnet et spill vi har sansen for hos kineserne. Summer og somebody har begynt å plukke opp AWP på forskjellige maps som CT i dobbel AWP-setup, og man ser ofte også BnTeT med den store, grønne rifla. Selv om det ikke er enorme forskjeller i statsen på HS% så er det Freeman og AttackeR som leder an med 46,5 % og 46,9 %. Resterende ligger et stykke bak, og når oddsen er som den er så ser vi verdi i dette spillet.

Høyest HS%: AttackeR, 4.25 @ Betway x 4 units ✅

 

Grayhound

Lagspesialer: Grayhound

De australske gutta i Grayhound er en liten personlig favoritt hos oss. De er uredd og offensiv i spillestilen, og har i 2019 overrasket stort mot verdenseliten under IEM Sydney og ESL Pro League Finals. De har visstnok hatt en fryktelig solid oppladning frem til denne turneringen hvor de har imponert kraftig i scrims, så det blir spennende å se om de klarer å overraske nok en gang!

Vårt spill på det australske laget blir rettet mot lagets AWP-spiller Sico. Han har overlevd flest runder på begge disse to turneringene, og de siste 3 månedene har han 50 deaths mindre enn nestemann på 30 maps. Siden han spiller AWP blir det ofte save, samtidig som at han er noe defensiv og går sjeldent hardt inn på retakes av motsatt bombspots på CT-siden. Oddsen på at trenden fortsetter og at Sico atter en gang dør minst er absolutt verdt et forsøk.

Least Deaths: Sico, 2.75 @ Betway x 5 units ✅

 

North

Lagspesialer: North

JUGi har de siste par årene blitt sett på som ett av de beste AWP-talentene fra Danmark, men han har aldri funnet sin rolle og slått til som forventet. Han virker derimot langt mer komfortabel i North, så en kan håpe for hans del at dette leder til at han får ut potensialet sitt. På 40 kart med sitt nye lag har han blitt drept 661 ganger, noe som er minst for North. Nest sist er aizy med 691. Siden han spiller AWP tar han ikke de største sjansene, og retakes er ikke alltid det letteste.

Vi stusser litt over hvorfor tre av lagkameratene er satt opp med lavere odds og ønsker å utnytte oss av dette.

Least Deaths: JUGi, 2.95 @ Betway x 4 units ❌

 

forZe

Lagspesialer: forZe

forZe har vært i skrekkelig godt slag de siste månedene og imponerte også under Minoren. Laget virker å være stinne av selvtillit, og selv om det var mange som var skeptiske til hvordan de kom til å levere på LAN (inkludert oss selv) så har de motbevist. De åpner med en knalltøff kamp mot mousesports og har dermed et dårlig utgangspunkt, men vi mener at de er ett av de 8 beste lagene som er å finne i New Challengers Stage gitt hvordan lagene har sett ut de siste månedene. Bookiene mener derimot at det er langt større sjanse for at de ryker ut, men vi tror de så absolutt kan kapre en plass bak de 4-5 sterkeste mannskapene.

Forsøker også på en spillerspesial på det russiske mannskapet, og atter en gang blir det på deaths og en AWP-spiller. De siste tre månedene har det regelrett vært utklassing i denne kategorien for forZe, hvor han står med 1199 deaths på 70 maps. Nestemann på lista er almbazer med 1354. I snitt dør han altså 2 ganger mindre enn nestemann på lista per map, og da synes vi at oddsen er særdeles spiselig på stjernespilleren til forZe.

forZe kvalifiserer seg videre, 2.55 @ Betway x 3 units ❌
Least Deaths: xsepower, 3.00 @ Betway x 4 units

 

AVANGAR

Lagspesialer: AVANGAR

Jame er lagets ubestridte stjerne og topper i absolutt alle kategorier for AVANGAR. Laget lever og dør med hans prestasjoner og han må være enorm om de skal gjenta bedriften fra Majoren i Katowice. På deres 57 siste matcher står han bokført med 1209 frags, noe som er 132 flere enn nestemann på lista; qikert. Vi tror Jame nok en gang vinner denne kategorien for laget, da vi ser for oss at de kommer til å spille rikelig med maps i Challenger Stage.

Flest kills: Jame, 2.20 @ Betway x 5 units ❌

 

CR4ZY

Lagspesialer: CR4ZY

CR4ZY er klar for sin første Major og det er langt fra utenkelig at det serbiske laget tar seg videre til New Legends Stage. Vi forsøker oss på to spill på laget, da det er to spillere som skiller seg voldsomt ut i hver sin kategori.

huNter er lagets beste spiller og må være på for at laget skal ta seg videre. FaZe NiKo sitt søskenbarn har alltid vært lagets toppfragger og det tror vi han blir nok en gang. Står bokført med 1039 frags på sine siste 48 maps, og nærmest dette er nexa med sine 944. nexa bidrar også med calling midgame på enkelte maps, og da er det vanskeligere å fragge.

På HS% er EspiranTo rett og slett et beist av en annen verden. Det er muligens kun Twistzz hos Liquid som er oppe på samme nivå. De siste 3 månedene står han med sinnsvake 66,0 %, og selv om huNter, nexa og LET1 har sterke tall så er de langt bak (huNter nærmest med 52,8 %). Vil tro at CR4ZY skal spille nok kamper til at trenden fortsetter, da det er såpass stor forskjell. Ryker de rett ut eller går direkte videre og det spilles få maps er det selvsagt større sjanser for at det skjer «unormale» saker.

Flest kills: huNter, 2.40 @ Betway x 4 units ✅
Høyest HS%: EspiranTo, 2.00 @ Betway x 6 units ✅

 

G2

Lagspesialer: G2

Det franske mannskapet fikk seg en skikkelig opptur i Montpellier når de tok seg til finalen i ESL Pro League Finals. Fulgte opp dette med å vinne Good Game League, men avsluttet sommeren med å levere alt fra gull til null på IEM Chicago.

kennyS har derimot vært i forrykende form den siste tiden og virkelig funnet tilbake til god, gammel storhetsform. Det er viktig for franskmennene å få han i gang nok en gang, for da er han tilnærmet ustoppelig med AWPen. kennyS har hatt flest frags for G2 i alle de siste store turneringene de har deltatt på, og over de siste 3 måneden er han også best. shox er farlig nære, og det blir nok en duell mellom disse to atter en gang. Vi tror derimot at kennyS nok en gang får flest frags.

JaCkz har langt høyere HS% enn de resterende franskmennene. kennyS bruker AWP og IGL AmaNEk fornekter seg ikke å bruke sniperen av og til. Når i tillegg Lucky og shox slurer på henholdsvis 47 % og 41 % er JaCkz er interessant spill. Han er satt til rettmessig favoritt, for snittet hans ligger på 57,4 %. Det blir mye Dust2 på G2 som vanlig, og der holder JaCkz ganske agro på lang hvor han står i vinkel – sånt blir det HS av! Jo mer Dust2, jo bedre!

Flest kills: kennyS, 2.50 @ Betway x 4 units ❌
Høyest HS%: JaCkz, 2.20 @ Betway x 4 units ✅