📅 18. til 21. juli
📍 Chicago, USA
💰 Prizepool: $250.000
⚠️ Spillstopp: 18. juli kl. 18.00

Følgende lag har skal delta på IEM Chicago 2019:

Gruppe A
Envy 🇺🇸 G2 🇫🇷 Liquid 🇺🇸 MIBR 🇧🇷 

Gruppe B
ENCE 🇫🇮 Heroic 🇩🇰 Renegades 🇦🇺 Vitality 🇫🇷

 

Turneringsspill #1: 

Image of CS:GO player kennyS Image of CS:GO player allu

kennyS (G2) vs allu (ENCE)

Dette er en duell mellom to av de bedre sniperne i turneringen, men ut fra spillet til spillerne i det siste er det en klar favoritt i våre øyne.

Det rår nemlig få tvil om at det er kennyS og G2 som har vært i best form de siste turneringene, og vi mener at det er han som burde hatt favorittstempelet i denne duellen. De kommer rett fra Krakow og seier i GoodGame League 2019 mot lag som er et stykke under nivået som er tilstede i Chicago. Uansett så bygger det nok videre på selvtilliten etter gode resultater tidligere i sommer. kennyS leverte ikke helt på topp i Krakow, men i de siste store turneringene har stjernen virkelig stått frem.

allu og ENCE ble slått ut etter allerede to kamper i Köln hvor de kun rakk å spille fire maps (2x tap 0-2). Dette var naturligvis langt under forventet av finnene som har etablert seg i verdenstoppen i 2019. allu hadde et par gode maps da den defensive AWP-stilen hans kommer bedre til sin rette når lagets økonomi er litt skjør.

G2 og ENCE har havnet i hver sin gruppe og dette er soleklar fordel kennyS. G2 får nemlig langt lettere motstand i Envy og MIBR, og på disse mapene er det gode muligheter for at franskmennene får valgt Dust2 – kennyS sitt favorittmap. ENCE er i en langt jevnere gruppe, og i disse jevne kampene er det selvsagt vanskeligere å herje vilt.

kennyS > allu, 1.90 @ bet365 x 5 units

 

Turneringsspill #2: 

 

Image of CS:GO player ferImage of CS:GO player jks
fer (MIBR) vs jks (Renegades)

fer og MIBR er et lag i skikkelig kaos om dagen. Først hentet de inn LUCAS1 som erstatter for felps for å få fart på sakene, men etter to svake turneringer prøver nå lagets superstjerne, coldzera, å tvinge seg ut av laget ved å nekte å spille. Brasilianerne har dermed blitt tvunget til å spille med coachen som sin femtemann. Han klarte seg for all del ok på BLAST Pro Series i LA, men det er selvsagt ikke noe gunstig situasjon. En skulle kanskje tro at fer ville stå frem litt mer, men det var ikke tilfellet. Han leverte meget godt i de enkleste kampene, men så fort de møtte lag som NRG, Liquid og FaZe forsvant han fullstendig fra poengtavla.

MIBR er i den letteste gruppa sånn sett, men det er fordi de er en av de svakeste lagene selv. De skal riktig nok ut mot Envy, i en match de er favoritter, men selv de kan finne på å gjøre livet surt for MIBR.

jks og hans australske venner er i den vanskeligste gruppen og må dermed ut i noen reale bikkjeslagsmål. De leverte skuffende ut fra intervjuer før start på BLAST, da laget har vært i en lengre bootcamp med gode resultater i treningskamper. Mye av resultatene til Renegades henger på skuldrene til lagets toppfraggere; jks og norske jkaem. De åpner mot ENCE som man kan stille et solid spørsmålstegn ved, etter dette får de prøve seg mot Vitality og Heroic i det som tidligere har blitt svært jevne oppgjør.

Selv om fer er den mest eksplosive spilleren av disse, så føles jks langt mer stabil. Det australske laget bygger veldig mye av spillet sitt rundt at jks skal lykkes, og han blir ofte satt i gunstige situasjoner. Vi synes denne duellen skal være mer 60-40 favør jks enn 50-50 som oddsen tilsier, og ser derfor verdi i spillet.

jks > fer, 1.83 @ bet365 x 4 units

 

Turneringsspill 3: 

Mange forventet at et av de mest CT-dominerte kartene skulle få en nedgang når AUG-nerfen kom for èn måneds tid siden, men det har nesten hatt motsatt effekt. CT-sidene har blitt langt mer aggressive mot yard og pop, mens flere lag har også gått tilbake til dobbel AWP-setup. CT trenger heller ikke å bruke like mye tidlig utility for å ta seg til posisjoner sørger for at de har mer å rutte med når det står retake på menyen.

T-sidene har derimot ingen lag klart å finne helt ut av, da mange lags taktikker har blitt lagt rundt smoke og molo for å nøytralisere AUG/AWP. Nå som lag kommer pushende litt mer offensivt virker lagene å slite litt mer.

Slik metaen på Train er nå er CT-siden kommet godt ut av AUG-nerfen. Sammen med Overpass og Nuke er dette mapet favoritt, men vi mener at trenden fra tidligere turneringer peker i retning Train og gir det et forsøk. Train er alltid der oppe i toppsjiktet, og i Köln vant det denne kategorien med klar margin.

Highest CT%: Train, 3.75 @ bet365 x 4 units

 

Turneringsspill #4: 

Bilderesultat for dust2

Når man ser på lagene som skal delta på turneringen så frister det veldig med et forsøk på at Dust2 blir det mest spilte kartet. G2 og Vitality trives særs godt her, samtidig som at ENCE, Envy, Liquid, Heroic og Renegades også er brukbare. Det vil si at det er kun MIBR som kan finne på å banne mapet, men gitt hvordan bansene deres gikk i BLAST Pro forrige helg kan det være at de tillater lag som G2 å velge dette.

Det er ingen som permbanner Dust2 av lagene som er her, mens en av hovedutfordrerene i Mirage er permban til G2. De kommer nok minst til å gå til en semifinale, og da er det allerede mange matcher som vil gå uten dette kartet. Sånn sett anser vi Inferno som hovedutfordrer, siden det er et map ingen banner tidlig i vetoen. Synes derimot at oddsen som serveres på Dust2 må forsøkes mtp. hvilke lag som er på plass.

Mest spilte kart: Dust2, 5.00 @ bet365 x 2 units

 

Turneringsspill #5:

Det siste turneringsspillet blir at over 3,5 maps tar seg til overtime. Det spilles BO3 hele veien til finalen hvor det er BO5. Spesielt i Gruppe B ligger det an til å bli mange jevne matcher, og det er gode utsikter for at flere av matchene tar seg over tre maps fra allerede første runde. Det nye pengesystemet har gjort at matcher blir jevnere, og det er ganske tydelig at det spilles flere jevne matcher nå enn før i de store turneringene.

Liquid er det klart beste laget her, men ser man bare på ESL One Cologne så gikk tre maps for deres del til overtime alene. Synes denne linja er lagt ett hakk for lavt til at over skal være «underdog» og da må det testes spill.

Over 3.5 Maps går til OT, 2.00 @ bet365 x 5 units