📅 1. – 6. oktober
📍 Malmö, Sverige
💰 $250.000
⚠️ Spillstopp: kl. 12:00 (1. okt)

Turneringene går slag i slag utover høsten og kun to dager at ESL One New York er ferdig barker verdenseliten sammen i Malmö! Følgende lag deltar i turneringen:

Liquid 🇺🇸 Astralis 🇩🇰 Evil Geniuses 🇺🇸 Vitality 🇫🇷 ENCE 🇫🇮 mousesports 🇪🇺 NaVi 🇺🇦 North 🇩🇰 G2 🇫🇷 NiP 🇸🇪 FURIA 🇧🇷 fnatic 🇸🇪 Grayhound 🇦🇺 OpTiC 🇩🇰 Envy 🇺🇸 TYLOO 🇨🇳 

Dette er den første store turneringen etter Majoren og det blir spennende å se hvordan en rekke spillerbytter resulterer i hvordan lagene ser ut. Flere lag har gjort bytter og det blir dermed mange interessante oppgjør. Ikke minst er det jo mer spennende enn noen gang om hvem som kommer til å vinne turneringen, da Liquid virker å ha mistet hegemoniet tilbake til Astralis og Evil Geniuses har meldt seg på for fullt. I tillegg så har lag som NaVi og Vitality oppgradert firepoweren sin.

Bilderesultat for dreamhack masters malmo logoTurneringsspill #1: 

Etter at det nye pengesystemet ble innført så har det blitt færre eco-runder og dermed vanskeligere for lag å vinne 16-0. Synes likevel at forskjellen på enkelte lag her kan være stor, spesielt på maps som er veldig CT-dominerte. Har stått over dette langskuddet en del turneringer nå, men føler at det er på tide å driste seg utpå igjen. Både på Majoren og i ESL One New York har vi sett sifre som 16-1, så vi skyter et langskudd på at vi får se 16-0 denne gangen.

Minst ett map ender 16-0, 15.00 @ Bet365 x 1,5 units

Grayhound

Turneringsspill #2: 

Kjører et duellspill på Grayhound og Envy – som er to av de svakere lagene som deltar på turneringen. Det er vel lite sannsynlig at noen av disse spiller mer enn to kamper og ryker rett ut. Føler likevel at det er gode muligheter for et spill her. Grayhound møter EG i første runde før taperen av NiP og mousesports venter i Lower Bracket. Det er ikke vanskelig å tenke seg at NiP tar turen ned, og mot de så kan Grayhound yppe seg. Envy møter Astralis i første match før de skal ut mot taperen av G2 og FURIA – det høres langt verre ut.

Sånn som oppsettet er satt opp sliter vi med å se noe annet enn at Envy taper 3/3 maps og ryker ut. Sannsynligheten for at Grayhound gjør det samme er stor, men liker sjansene deres langt bedre til å ta ett map mot NiP kontra Evny mot G2/FURIA. I absolutt verste fall så ender dette med push da begge lag ryker 0-3 i maps.

H2H: Grayhound spiller flere maps enn Envy, 1.83 @ Bet365 x 8 units

G2Turneringsspill #3: 

Forsøker på enda en H2H når det kommer til antall spilte maps, for franske G2 er satt opp i duell mot danske North. Selv om North viste seg fra en bedre side enn på lenge i Berlin så var det vanskelig å ikke like det man så av G2 i New York. Der hadde de solide resultater ved å slå ENCE to ganger, samt tok Liquid på deres map pick. Når man ser på oppsettet så er det også en greiere rute for franskmennene.

De åpner mot FURIA i det som er en åpen kamp, taper de den så møter de Envy – noe som bør være plankekjøring. Vinner de mot FURIA så har de en tøff kamp i vente mot Astralis, men etter den så venter etter alt å dømme fnatic/ENCE eller TYLOO. Gode utsikter for å ta seg et godt stykke.

Synes North har en mye tøffere jobb. De åpner mot et revitalisert NaVi og om de vinner den så venter nok Liquid. Taper de så venter OpTiC, og det er langt fra noe kasteball. Vinner de denne så ventes taperen av mousesports og EG, og da er nok turneringen over for danskenes del.

G2 har helt klart bedre forhold for å nå langt i turneringen, samt at franskmennene så ganske bra ut i New York gjør at vi spiller på de i denne duellen.

Flest map spilt: G2 > North, 1.83 @Bet365 x 5 units

Bilderesultat for brehze csgoTurneringsspill #4:

dupreeh er satt opp i duell mot Brehze om hvem som får flest frags på ett map, og den synes vi ikke skulle vært satt til 50/50. For selv om kanskje dupreeh er en langt mer stabil spiller siden Brehze kan være litt fraværende enkelte ganger, så har Brehze matcher hvor han regelrett tar over serveren. Dette ser man langt mer sjeldent fra dupreeh, tross for at han har vært en bunnsolid spiller for Astralis i det siste.

Ser man på ESL One New York for eksempel, så hadde Brehze 7 maps hvor han hadde 22 eller flere frags, dupreeh hadde kun 3 maps med 22 eller flere. Tallenes tale er klare da dupreeh i tillegg spilte tre maps flere enn Brehze.

Flest kills på ett map: Brehze > dupreeh, 1.83 @ Bet365 x 6 units

 

Evil GeniusesTurneringsspill #5 & #6: 

EG er i fantastisk form om dagen og kommer rett fra en kruttsterk seier i ESL One New York. De hadde også en god Major, og når oddsen som er servert på at de tar seg til atter en finale er såpass høy må det forsøkes.

Spillene ble annonsert på Twitter i går, og oddsen har nok falt noe etter seieren deres i New York.

Evil Geniuses når finalen, 3.75 @ Bet365 x 6 units
Evil Geniuses vinner Gruppe B, 5.00 @ Bet365 x 6 units

 

Relatert bildeTurneringsspill #7

Mirage er et map de fleste håndterer godt da det har vært et av mapene som har blitt spilt mest opp gjennom årene. Sitter litt med en følelse av at lag ikke prioriterer det i like stor grad lengre, da de fleste er ganske “utlærte” her. Det er mindre og mindre spesialister på mapet, og det har også blitt mindre spilt.

Trenden vi har sett i det siste er at T-sidene er vel så gode som CT-sidene, da de fleste har løser dette med å ta mid-kontroll på en god måte. 

Bookiene har Dust2 og Inferno som favoritter til å ta denne kategorien. Det er forsåvidt greit, da dette er relativt jevne maps. Synes derimot ikke at det er særlig verdi i oddsen, selv om man kan forvente at disse også havner rundt 50 %. Vertigo er naturligvis en joker om det blir spilt kun èn gang eller to, men virker som at lagene er mer åpne for å spille mapet nå. I så fall er det bedre sjanse for at å se at trenden av at mapet domineres av CT er til stede. 

Både på Majoren i Berlin og ESL One Cologne hadde Mirage høyest T %. Føler det er jevnt mellom tre maps (D2, Inf & Mirage), så når oddsen er såpass høy satser vi på at Mirage vinner for tredje gang på rad i en stor turnering. 

Høyest T%: Mirage @ 6.00 x 3 units

 

Relatert bildeTurneringsspill #8:

Train er alltid der oppe når det kommer til CT%, da det for tiden er det mest CT-dominerte mapet i CS:GO. Nuke har mistet sin ubestridte posisjon på denne fronten, da lag rett og slett har blitt langt dyktigere som T. Det er langt fra sjeldent at vi ser relativt jevne omganger og lag er langt flinkere til å utnytte yard-kontroll enn tidligere.

Faren med Train er som alltid at det kan bli T-dominert om et spesialist-lag velger det mot et lag som er svak på Train. For motstanderen vil nok uansett velge å starte CT siden motsatt lag valgte mapet. Synes dog at det er gode muligheter for at vi slipper unna de aller største skrellene på denne fronten i denne turneringen, da de fleste som vi antar tar seg videre er solide der.

Kjører på med en liten kicker i Vertigo siden det alltid er en fare for at det blir spilt særs lite, og i så tilfelle kan vi få se en høy prosent.

Map med høyest CT%: Train, 3.00 @ Bet365 x 4 units
Map med høyest CT%: Vertigo, 7.00 @ Bet365 x 2 units

 

Bilderesultat for overpass csgoTurneringspill #9 & #10:

Dust2 har blitt mapet vi bare ser mer og mer av og blir like mye spilt som de to favorittene i Inferno og Mirage. Vi hadde suksess med samme spill i Majoren hvor det ble spilt 16 ganger foran Mirage sine 14. Det er også kun ett lag som permbanner Dust2 i denne turneringen og det er FURIA. De har ikke vært i sitt beste slag etter sommerferien, så det er vel lite trolig at de tar seg til et sluttspill. Kun ett permban er likevel minst sammen med Inferno og Overpass.

Når man ser på lagene som deltar på turneringen er også Dust2 et map som hele 12 lag har som ett av sine mest spilte maps den siste tiden. Dette er klokkeklart mest av alle maps (Overpass har 6). Det er et map som ofte kommer i BO1 i starten, samtidig som at det er noen faste travere som velger mapet støtt og stadig som kan gå langt i denne turneringen (EG, ENCE, G2, Liquid).

Vårt spill på mest spilte map blir derfor Dust2 også denne gangen, men siden Overpass også kun har ett permban og er mapet som frekventerer ofte hos nest mest lag har vi det som et lite langskudd på si.

Mest spilte map: Dust2, 3.75 @ Bet365 x 4 units
Mest spilte map: Overpass, 17.00 @ Bet365 x 2 units