Ny helg og ny turnering! Denne gangen er det siste utgaven av de kvalifiserende BLAST Pro-turneringene i 2019 før Finals skal avvikles i desember. Som vanlig er det fullpakket med lag fra øverste hylle, og selv om vi ikke er verdens største fan av formatet så byr det i alle fall på underholdning omtrent uten pauser! Vi holder innsatsene alltid noe lavere ved BO1 enn BO3, men forsøker spill på følgende matcher på dag 1 i København:

 

Natus VincereLiquid

NaVi vs. Liquid // Kampstart 19:00

Gruppespill – Kamp 1
Format: BO1
Map: Dust2

Om en skal velge en match i runde 1 så er nok denne som bør prioriteres. Begge lagene har falt solid på verdensrankingen i høst og har ikke fått det til å klaffe. Liquid har kun vært sett online siden DreamHack Malmö uten å imponere nevneverdig. NaVi ble sett i Tyrkia på StarSeries i-League Season 8 hvor de røk på hode ut tidlig i turneringen. Spørsmålene er derfor mange rundt lagene, og selv om BLAST Pro og dets format sjelden gir noe fullgod pekepinn på hvordan lagene står mot hverandre så får vi i det minste en liten statusoppdatering på lagene.

Matchen skal spilles på Dust2, som normalt sett er et ganske streaky map. Et map der T absolutt har sine muligheter om de klarer å holde økonomien nede hos CT. Begge lagene har tidligere vist at de håndterer mapet ganske bra, da de har flere spillere som bekler AWP’en godt. NaVi er notoriske slow starters i turneringer, så et spill på -2.5 HCP på Liquid kan slettes ikke være dumt her.

Vi retter derimot våre øyne mot et overspill. Begge lagene har vært skral i det siste og Dust2 innbyr ofte til jevnspilte matcher når nivåforskjellen er så liten som i akkurat dette oppgjøret. For NaVis del har 6/6 siste kamper mot solid motstand tatt seg over linja på 26.5, hos Liquid har de 3 siste endt over. Selv om denne statistikken ikke betyr nevneverdig, så er det i det minste noe å holde seg til.

Ser for oss en jevn match og at det tapende laget får minst 11 runder i denne.

Over 26.5 Runder, 1.90 @ Betsson x 4 units

 

Cloud9NiP

Cloud9 vs. NiP // Kampstart 19:00

Gruppespill – Kamp 1
Format: BO1
Map: Overpass

På papiret så skal dette være de to svakeste lagene som deltar i turneringen, men etter at NiP har forfrisket lineupen sin så synes vi at de har sett langt bedre ut. REZ har kommet seg opp på et mer normalt og akseptabelt nivå, samt at f0rest har startet å fungere igjen. Cloud9 synes vi er et alt for svakt lag til å egentlig være på plass i København, men den store organisasjonen har selvsagt lettere for å få innpass til turneringer.

NiP kommer fra en litt skuffende avslutning i Tyrkia på StarSeries. De åpnet turneringen fantastisk med å slå FURIA og turneringsvinneren EG, men det sluknet noe når det dro seg til og havnet til slutt på 7-8. plass. Det var dog ikke mye som manglet i siste matchen mot MIBR før de tok seg videre, og de viste også gode takter i noen av kampene de til slutt tapte. Det er med andre ord klare tegn på at NiP er på vei oppover, og de får best mulig start på denne turneringen.

Handicapet er naturligvis en smule høyt i BO1 på en åpningskamp, men om NiP leverer som de har gjort de siste ukene så skal de berge dette. Cloud9 har sett forferdelig ut online og har virkelig fått pryl når de har testes seg mot ypperste motstand.

NiP -4.5 HCP, 2.00 @ Betsson x 4 units

<script src=»//cdn.bannerflow.com/bf-placements/5d6beef35cad9fe7a0c8a5bb?responsive=on&targetwindow=_blank&targeturl=http://record.betsson.com/_-ujY8k2LLuAOwImNUy2rGvE1ioRpj4oF/1/&media=187548&campaign=1″ async></script>