📅 24. til 28. juli
📍 Berlin, Tyskland
💰 Prizepool: $50.000 + 2 plasser til Majoren
⚠️ Spillstopp: 24. juli kl. 10.00

Det ble braksuksess med riktig vinner i både Americas og EU Minor. CIS og Asia begynner på onsdag, så vi forsøker å gjenta bedriften.

Følgende lag er kvalifisert til Asia Minor:

Gruppe A
5POWER 🇨🇳 AVANT 🇦🇺 Energy Flag: South Africa on Twitter Twemoji 12.1 Greyhound 🇦🇺 

Gruppe B
Alpha Red Flag: Thailand on Twitter Twemoji 12.1 FFAmix 🌍 MVP PK 🇰🇷 TyLoo 🇨🇳

Skal ikke lyve på oss noe alt for mye kunnskap om hva som foregår i Asia innen CS:GO, men ut fra alle solemerker så er det tre lag som er et par hestehoder foran resten; Greyhound, TyLoo og MVP PK. Om disse tre lagene ikke sikrer seg billett til Majoren og Minor Play-in vil det nok være ganske overraskende.

Det er kun to reelle utfordrere til favoritt-trioen, og det er AVANT og 5POWER. Begge disse kan nok yppe seg om de har dagen, samt at favorittene ikke er helt på.

Bookmakerne er ganske enige i oss at dette står mellom de nevnte tre, og Greyhound/TyLoo er satt til de største favorittene av de fleste bookiene. Det er vanskelig å si seg uenig i dette, og alt peker mot at disse lagene bør møtes i finalen. Tross at det er relativt åpent i toppen synes vi det er verdi i et vinnerspill her.

MVP PK har slitt voldsomt i turneringer i Europa, og selv om de overrasket noe i åpningskampen mot Liquid i Köln så falt de sammen som et korthus i neste match. De har en god trio i xeta, Stax og XigN som kan yppe til bråk mot samtlige i denne turneringen.

Greyhound var laget vi lenge hadde peilet inn som vinner av Asia Minor og vi holdte de som klokkeklar favoritt en god stund. Laget har levert ganske solid i større turneringer mot verdenseliten de siste månedene – spesielt IEM Sydney på hjemmebane var oppløftende hvor de nesten tok seg til en kvartfinale. I Pro League Finals tapte de 3/3 maps, men alle ble holdt jevnt mot både fnatic og G2 (sistnevnte nådde finalen). De har derimot ikke spilt noen offisielle kamper siden slutten av juni, så det er vanskelig å si noe om tilstanden deres om dagen. Det er likevel rimelig lett å anta at de har prioritert denne turneringen og stiller godt forberedt.

TyLoo har det vært en del rot rundt de siste månedene. Det var mye styr rundt overgangen til Freeman fra ViCi gaming, men nå ser alt ut til å komme på plass. Den pengesterke organisasjonen sendte spillerne sine til Berlin for to uker siden, så de har hatt en intens bootcamp med treningskamper mot europeiske lag. Etter adderingen av Freeman ser dette laget ganske spennende ut og vi gleder oss til å se hva de har å by på. TyLoo, og kinesiske lag generelt, har ofte hatt mange interessante og offensive taktikker som har tatt mange lag på senga. De hadde en skuffende oppvisning i ESL Pro League Finals, men det er verdt å nevne at de møtte Liquid og FaZe – to lag som holder et nivå langt over dette.

Anser Greyhound som store favoritter, men synes at ferdighetsmessig er TyLoo på høyde og kanskje bedre induviduelt. Nå har de fått en god bootcamp med Freeman, og de kan dermed bli fryktelig skumle. Lagene kommer fra hver sin gruppe og oddsen tillater en halvgardering som vi gi god avkastning. Det er kun MVP vi anser som farlige for dette spillet, så man kan selvsagt gå litt mildere inn enn det vi gjør.

Hodet sier Greyhound og magen sier TyLoo, så når denne setupen gir ca. 10,5 units i pluss om èn av våre vinner føles dette som en god investering.

Greyhound vinner, 3.00 @ LeoVegas x 8 units
TyLoo vinner, 4.33 @ Bet365 x 5,5 units