Championship 2019/20 Toppscorere:

Mange gode kandidater i årets sesong, dog er det nok Aleksandar Mitrovic og Maupay som er de to klare favorittene til toppscorertittelen denne sesongen. Mitro er bookienes favoritter og du får rundt 7,00 odds på at han tar med seg gullskoen hjem. Det er ikke uten grunn at han er favoritt, da Fulham ser utrolig gode ut framover på banen og er blant de store favorittene til å vinne ligaen – helt naturlig at en spiss på et av ligaens beste lag er tippet som toppscorer. Dog har mine reservasjoner rundt Knockaert og Cavaleiro, de er begge gode tilvekster for Fulham, men ser kanskje ut som de vil bli benyttet som innover-kanter på hver sin side. Dermed vil de heller komme til mange avslutninger selv, enn innlegg i boks til Mitro. Dog skal sies at Knockaert kommer til å levere en god del dødballer til Mitro.

Neal Maupay har litt høyere odds enn Mitro, og man kan få den oppe i 13,00 hos enkelte bookies. Maupay er kanskje den beste spissen i ligaen etter min mening, og da er det naturlig at han er linket til flere klubber i PL. Han noterte seg for 28 mål i fjor (25 i ligaen og 3 i FA Cupen) og var den eneste av de med 20+ mål som hadde høyere xG enn antall mål (27.45 vs 25). Han passer perfekt inn i Brentfords spillestil, et lag som ser ut til å ta steget ytterligere denne sesongen. En av mine absolutt favoritter til toppscorertittelen, men fortsatt usikkerhet rundt om han blir værende i Championship.

Patrick Bamford og Kemar Roofe er de som skal lede Leeds til opprykk i år, og grunnet favorittstempelet til Leeds så er også disse to høyt oppe hos bookienes lister hva angår målscorere. Roofe har vært linket bort de siste ukene, og det er litt usikkerhet rundt om han blir værende på Elland Road når vinduet stenger. Hvis han blir hos Yorkshire-klubben, så tror jeg fort Bielsa kan rotere på de to på topp og at vi sjeldent får se de i tospann framme hos Leeds. Dermed styrer vi unna disse to, selv om man kan få henholdsvis 15,00 og 21,00 for disse to.

Med Oli McBurnie (Swansea) allerede signert for Sheffield United, så begynner det å se tynnere ut på listen over goalgettere her, men en man slettes ikke skal glemme er Karlan Grant hos Huddersfield. Han herjet for Charlton i League One i fjor og noterte seg for 14 mål før han ble plukket opp av Huddersfield i januar-vinduet. I Premier League ble det kun 3 mål, noe som gjorde han til delt toppscorer for klubben… Huddersfield har ikke mye press på seg denne sesongen, og det virker ikke som om det haster for klubben å komme seg tilbake til PL. Likevel er det mye kvalitet i laget, og de kan fort kjempe om playoff denne sesongen. Karlan Grant kommer nok til å bli dyrket som midtspiss, og kan passe perfekt inn i spillestilen hos The Terriers. Man får 18,00 i odds hos enkelte bookies. Spissen er fortsatt kun 21år og vil nok bli bedre og bedre de neste sesongene.

Lewis Grabban (Nottm Forest) og Britt Assombalonga (M’boro) er også to spillere som bør være med i enhvers liste når toppscorer skal vurderes. Grabban kan fort levere 20+ mål denne sesongen nå som Martin O’Neil har forlatt skuta. Mye usikkerhet rundt Forest, og er spent på hvordan Lamouchi kommer til å takle stilen i Championship. Basert på det jeg har lest og hørt angående spillestilen hans, så kan den passe fint for Grabban. Assombalonga har allerede notert seg for en scoring i gårsdagens kamp og har dermed et lite forsprang på de andre. Han har scoret 14-15 mål hver sesong over de fire foregående sesongene i Championship, men skal sies at han fikk ikke vist seg fra sin beste side under Tony Pulis i M’boro i fjor. I år er det Woodgate som har tatt over roret i Middlesbrough og det ser ut som han vil spille en mye mer offensiv fotball enn det Pulis er kjent for. Noe som kan passe veldig fint for Assombalonga. Men synes fortsatt at han er noe rotete i spillestilen (og avslutningene sine) til å yppe seg helt øverst på listen. Får også mellom 15,00 – 18,00 i odds på disse to spissene.

Jack Marriott er kanskje min favoritt-spiss i Championship og er en som kan være en outsider til tittelen i år. Selv om han kun scoret 12 mål for Derby i fjor, så føler jeg at det bor så mye mer i denne mannen. Sikker på at han leverer 15-20 mål om han blir satset på. Har fått inn ny manager i Phillip Cocu, som kan bli interessant da Lampard roterte noe veldig på spissplassen i fjor. Dog har Derby mistet Mason Mount og Harry Wilson, noe som kanskje legger mer ansvar på Marriott? Cocu har et utrolig godt rykte fra tiden i PSV og håper Derby og Marriott kan overraske litt denne sesongen. 34,00 i odds får du på Marriott.

Synes det er for lav odds på Mitro til at det er verdi i å sette penger på et langtidsspill her. Maupay ser ut til å være på vei bort fra Brentford (enten i sommer eller muligens i vinter), dermed sløyfer vi begge disse to og ser heller nedover på listen. Leeds sine spisser er det også usikkerhet rundt (salg eller rotasjon), mens jeg er ikke helt overbevist over Grabban og Assombalonga i år. Da er det neste naturlige valget – Karlan Grant til 17,00 i odds. Han har allerede notert seg for tre scoringer i pre-season og ser ut til å bli spydspiss hos Huddersfield i år. Videre så tar vi med en liten unit på Jack Marriott, da det fort kan bli suksess for han med ny manager + han er en av favorittene mine 🙂

Spill: 

Karlan Grant topscorer Championship 2019/20, 17,00 x 2 units @ Bet365

Jack Marriott Topscorer Championship 2019/20, 34,00 x 1 unit @ Bet365