Gårsdagen ble en god dag da begge spilltipsene med en snittodds på 2.20 gikk rett inn! Vi går gjennom dagens program og satser på at formen vedvarer.

 

ESL Pro League - Wikipedia

CS:GO – ESL Pro League Season 11 Europe 

Første runde i mellomspillet ble unnagjort i går og laget med høyest seed vant i hver av de. Det at NaVi banket Astralis på de to siste kartene var nok det mest overraskende, men også mest imponerende. Det var uansett tre ekstremt underholdende kamper, og vi håper dagen i dag byr på like mye!

Det spilles tre matcher om dagen i ESL Pro League frem til sluttspillet. I dag er det danske Astralis og svenske fnatic som møtes i «tidligkampen» kl. 14:25. Man kan nesten ikke annet enn å synes synd på fnatic her, for å møte et Astralis-mannskap som er på hevntokt etter gårsdagens tap er aldri godt nytt. fnatic må få en bedre start enn det de har hatt i sine to kamper mot FaZe og NiP om de skal ha noe mulighet, for i de kampene tapte de første kartet før de jevnet motstanderen med jorda på de to siste.

Astralis har hatt et godt tak på fnatic i det siste og vunnet seks av seks siste kartene lagene har møttes. Dog så har Astralis virket noe mer rusten i denne online-ligaen, samt at fnatic har sett ganske bra ut. Et spill på at Astralis vinner 2-0 gir ganske god odds, men vi tror matchen kan bli litt jevnere enn det man skulle tro.

Klokka 18:00 skal laget som topper verdensrankingen, NaVi, ut i aksjon mot Team OG. Til slutt runder FaZe og mousesports av med kveldens siste kamp klokka 22:00. På disse matchene forsøker vi et spill og vil gå mer i detalj senere i artikkelen.

 

Dota 2 – CDA League Season 1

I den kinesiske proffligaen leder fortsatt overraskelseslaget Sparking Arrow Gaming med sine fire seire på fire kamper. Dette er meget imponerende tatt i betraktning at de har møtt blant annet PSG.LGD, Team Aster og EHOME. PSG.LGD er som alltid en av favorittene, og etter tapet mot Sparking har de tatt seg sammen med to strake seire over Newbee og Invictus Gaming. Team Aster og Vici har begge fått en tøff start på ligaen, så det kan bli ganske åpent om hvem som tar seg til sluttspillet etterhvert.

Det spilles to kamper om dagen i denne ligaen, så det er gode muligheter for å få med seg Dota 2 fra øverste hylle disse dager. Siden det er en kinesisk liga så går kampene derimot litt tidligere på dagen, hvor den første starter 09:00 norsk tid. Kamp nummer to for dagen går derimot kl. 13:00.

Vi tar med morgendagens kamper i dagens oppsummering av hva som skjer på esport-fronten, da de går relativt tidlig på dagen. Først ut skal PSG.LGD spille mot ligaens svakeste lag Ocean, før det blir et langt mer interessant oppgjør mellom EHOME og Team Aster kl. 13:00.

 

DAGENS SPILLTIPS 

Natus Vincere OG

NaVi vs. OG // Kampstart 18:00

NaVi åpnet mellomspillet med å slå deres argeste konkurrent, Astralis, 2-1 i går. Etter å ha blitt banket på danskenes kartvalg Inferno bet det russiske/ukrainske mannskapet tennene sammen og lot Astralis få kjenne sin egen medisin på de to siste kartene.

s1mple var som alltid i godt slag for NaVi, men han har nok et lite gir å gå på. electronic var derimot noe fraværende i gårsdagens kamp, så vi venter fortsatt på at disse to skal levere på topp i samme match. Når disse to gjør nettopp dette er det bortimot ingen lag som kan stoppe de. NaVi er derimot veldig varierende i prestasjonene og har en tendens til å gjøre det litt svakere mot antatt svakere lag. Om det er undervurderinger inn i bildet blir kun spekulasjoner, men de opptrer ofte langt mindre disiplinerte når de møter lag de bør slå.

Team OG er et sånt lag, for denne matchen skal normalt NaVi vinne 10 av 10 ganger. OG har derimot vist seg å ha god kampånd så langt i denne turneringen og gitt flere av de beste lagene kamp helt inn til døra – som på Nuke i går mot mousesports.

Vi klarer ikke å unngå å gi NaVi et forsøk i denne matchen. Et HCP-spill til over 2 i odds når de skal være såpass mye bedre er for vanskelig å holde seg unna, selv om at vi er klar over at NaVi ofte slipper seg ned noen hakk mot svakere motstand. Faren for spillet er helt klart om OG velger Inferno, som de har gjort tidligere i turneringen, for der har NaVi sett relativt svak ut i det siste. Vi krysser uansett fingrene for at s1mple og electronic er på jobb i dag, for vi sliter veldig med å se hvem som skal stoppe den duoen hos OG.

NaVi -1.5 HCP, 2.10 @ Coolbet

Spillet finner du HER.

FaZe mousesports

FaZe vs. mousesports // Kampstart 22:00

Dagens kveldskamp har alle muligheter til å bli en skikkelig godbit. Lagene skal være relativt jevne og dette kan potensielt bli en jevn og spennende kamp.

FaZe tapte åpningskampen i mellomspillet mot fnatic i går etter å ha vunnet det første kartet. Svenskene svarte derimot noe voldsomt på tiltale og banket FaZe på de to siste kartene. FaZe er et ganske bra lag, men når de møter motstand som er topp 5-6 i verden blir de slått gang på gang. Dette har også vært gjengangen i denne sesongens Pro League, for mot lag som OG, Virtus.pro og forZe har de vunnet relativt greit. Nå skal det eneste norske innslaget i turneringen atter en gang få prøve seg mot top 5-motstand.

mousesports har nemlig spilt seg mesterlig opp i turneringen og har vunnet 8 strake kart. Det skal sies at dette er mot motstand som de absolutt skal slå, så de må levere opp mot sitt beste også i dag om de skal vinne. De åpnet mellomspillet med å slå Team OG 2-0 i går etter at de med nød og neppe vant det første kartet.

Lagene møttes i det innledende gruppespillet i en forrykende match. Den gang endte det med 2-1-seier til mousesports etter tre meget spennende kart. FaZe har dermed kun klart å slå mousesports på to av de siste ti kartene lagene har møttes, men det skal sies at brorparten av disse kampene ble spilt med FaZe sin gamle lineup.

Sånn som utviklingen til mousesports har vært synes vi at de virker bedre nå enn når de slo FaZe i grunnspillet, og når oddsen er såpass høy på at det antatt beste laget skal vinne tester vi et spill. Innsatsen er langt fra høy på denne matchen, for det blir helt sikkert jevnt også i dag. Overspill på kart eller runder kan være et godt alternativ for den som ønsker et mer «safe» spill – i den grad det finnes sikre spill.

mousesports vinner, 1.97 @ Coolbet 

Spillet finner du HER.

Ocean logoPSG.LGD - Wikipedia

Ocean vs. PSG.LGD // Kampstart 09:00 (tirsdag)

Ocean var ett av to lag som ikke ble invitert til denne ligaen og måtte dermed ta den tunge veien gjennom kvalifisering. Der kom de på andreplass bak overraskelseslaget Sparking Arrow Gaming. Selv om SAG har imponert alle og leder ligaen med 4-0 i kamper har det ikke gått like bra for Ocean. De har nemlig åpnet med fire strake tap og har kun vunnet ett kart, og står dermed med 1-8 i kart så langt. Det virker som at dette nivået er litt for høyt for de, og det er tydelig at de er et kvalifikasjonslag i denne sammenhengen.

Nå skal de få prøve seg mot det som er det beste laget i ligaen, nemlig storkanonen PSG.LGD. De har vært litt opp og ned den siste tiden, men virker å ha fått skuta på rett kjøl den siste tiden. De har derimot ikke startet så overbevisende som en skulle tro i denne ligaen, men i dagens match mot Newbee viste de hva de kan når de vant ganske enkelt 2-0. De står dermed med to seire og ett tap så langt i ligaen.

PSG.LGD har en tendens til å spille godt mot bedre lag, og sånn sett er det skummelt med tanke på et potensielt bananskall i ligaens dårligste lag. Synes likevel at oddsen på at de vinner 2-0 må forsøkes. De skal være såpass mye bedre at de skal slippe seg ganske langt nedpå om de skal tape et kart. Spillet blir derfor ganske enkelt at PSG.LGD surfer inn 2-0 i morgen tidlig.

PSG.LGD -1.5 HCP, 1.62 @ Coolbet 

Spillet finner du HER.