Image result for arsenal logo png Image result for man utd logo png

Arsenal FC – Manchester United

Arena: Emirates Stadium
Kampstart 21:00

Vi synes Arsenal så friskere ut mot Chelsea forrige kamp, spesielt da i 1.omg. Men det må vel sies at det var en veldig Arsenal måte å tape kampen på. Etter å ha styrt spillet i store deler av kampen, så lot de Chelsea komme tilbake. Og etter en keepertabbe av Leno og en Chelsea-kontring på slutten, så tok bortelaget med seg alle poengene fra Emirates. Dermed må vi helt tilbake til 6. oktober siden The Gunners sist vant en kamp hjemme på Emirates. Dette er kanskje noe utypisk Arsenal som har vanligvis vært sterke hjemme, men elendige på reisefot de siste sesongene. Med tapet mot Chelsea så er Arsenal etter alle solemerker ute av Topp 4-kampen denne sesongen – noe som kanskje kan senke skuldrene hos hjemmelaget.

Man Utd på sin side har sett bedre ut de to siste kampene, og har slått tilbake med to strake seire etter den elendige kampen borte mot Watford i jula. United har også gjort en veldig god figur mot topplagene denne sesongen, og er ubeseiret mot Topp 6 så langt (3W-2D-0L). Dog skal det sies at kun en av disse fem kampene har blitt spilt på bortebane, men det var til gjengjeld kanskje Uniteds beste kamp denne sesongen. Dette er naturligvis noe de vil ta med seg inn i kampen mot Arsenal.

Som nevnt så styrte Arsenal mye av spillet i førsteomgangen mot Chelsea, og vi ser for oss at det blir mye av det samme i dette oppgjøret. Arsenal kommer til å gå offensivt ut, prøve å presse høyt og kontrollere spillet. Dette kan fort passe meget bra for bortelaget som har mye kontringsstyrke i de framre rekker. Både Martial, Rashford og James vil være en konstant trussel mot Arsenals rufsete forsvar. Og med Chambers ute med skade forrige kamp, så er det mye som tyder på at Mustafi kommer inn på stopperplassen ved siden av David Luiz, og nok engang så stiller Arsenal med et nykomponert forsvar. Videre så fortsetter nok Maitland-Niles og Saka på hver sin back – der de begge spiller ute av posisjon. Dette tror vi er noe som United vil prøve å utnytte, spesielt på kantene. Starter Pogba så tror jeg vi får se mange baller i bakrommet hos Arsenal. Dermed spiller vi følgende spill i dette oppgjøret:

Maitland-Niles får kort, 5,00 x 2U @ LeoVegas
Selv om han har spilt mye høyreback hos Arsenal de to siste sesongene, så er det nokså tydelig at dette ikke er hans beste posisjon. Han er ofte ute av posisjon og dermed mye på etterskudd i overgangene i mot. Har nå pådratt seg gult kort i to kamper på rad, og med Rashford i storform så kan det fort bli tøft for unggutten i kveld.

Bet Builder, 1.77 x 8U @ LeoVegas: 
Double Chance – Man Utd eller Uavgjort
Antall mål – Over 1,5 mål
Arsenal har kun vunnet 1 av 11 kamper mot lag over de på tabellen. De har tre strake tap på hjemmebane, og det er syv kamper siden sist de tok en seier på eget gress i Premier League. United ser ut til å være i god form om dagen, og angrepsduoen Martial/Rashford scorer mål på bestilling. Dog har de en noe bekymringsverdig bortestatistikk som gjør at vi garderer oss med en uavgjort. Ser for oss at det blir mål begge veier i dette oppgjøret, og kan fort hende at vi får en reprise av Arsenal – Chelsea her, der hjemmelaget roter bort nok en trepoenger.