Tractor Chelyabinsk – Salavat Ufa // kampstart 15.00

 

 

Tractor låst på sisteplass i Eastern Conference, flere spillere er ryktet ut av dørene for å kutte i utgiftene og det er nok fort endel gnisninger internt når sterke personligheter som målvakten Demchenko er fryst ut.
Det har gjort at de stoler på 22 år gamle Fedotov og 21 år gamle Sukhachyov som begge har minimalt med erfaring på dette nivået.
Fortsatt virker det som at endel av lagets rutinerte spillere leverer ok i form av Virtanen og Bailen på blå, framover legger fortsatt førstelinjen med Calof,Sedlak og Hyka ned en greit innsats hvor Sedlak er nevnt i retning enkelte større klubber.
Ellers har ikke Kravtsov fått det til etter at han kom tilbake fra New York Rangers og han har blitt sterkt linket til både SKA St.Petersburg og CSKA Moskva uten at man har kommet fram til de riktige kompensasjonene pr nå.
Framgang i de to siste kampene mot Nizhny og CSKA Moskva men laget står fortsatt med tap i fem av seks etter landslagspausen og de har tapt stygge 12 av 15 siste.
Her hjemme er kun 10 poeng tatt på 16 kamper og ingen andre lag har sluppet inn like mange mål på egen is denne sesongen.

Salavat med tre godkjente kamper på rad hjemme med 1-0 over Kunlun,5-3 over Amur og 3-4 tap etter overtid for godtgående AK Bars Kazan som fort er ligaens beste lag pr nå.
Tapt fire av de siste seks borte derimot men er verdt å merke seg at den ene seieren var sterke 5-2 over CSKA Moskva , men de så virkelig ikke gode ut mot Avangard Omsk og Lokomotiv Yaroslavl hvor de tapte med samlet 2-9.
Fortsatt framgang for laget etter at andre linjen deres meldte seg mer på i form av stigende spill av Soshnikov og Manninen noe som letter på presset som legges på skuldrene til Omark og Hartikaninen.
Gjennomført sterkt lag fra Metsola bak til Omark og co foran gjør at laget helt klart er blant de beste i ligaen når de er påslått.
Siste første kampene i borteruns har endt med 2-1 over Nizhny , 3-2 over Minsk og 2-1 over Dinamo Riga hvor alle tre faktisk måtte avgjøres etter overtid/straffer.
I to av de tre har også Burmistrov som skøyter på lagets førstelinje med Omark scoret og selv om mannen kun har scoret tre ganger denne sesongen har alle de kommet på borteis og oddsen er fristende både på mål fra han og at bortelaget starter nok en tur med seier.

 

 

Salavat Ufa 2.05 @ Nordicbet x 4units❌
Burmistrov mål 7.50 @ Nordicbet x 1units❌

 

 

Cherepovets – Vladivostok // kampstart 17.30

 

 

Cherepovets tapte siste og som vi meldte kom det til å bli en skikkelig bedriten forestilling mellom to svake lag.
Tapet gjorde at hjemmelaget nå har tapt 3 på rad og 13 av 14 siste noe som må sies å være skrekkelige tall og har gjort at laget ligger helt sist i Western.
Fortsatt får laget en god sesong fra målvakten Podyapolsky som om han starter nok engang vil gi laget muligheten til poeng, starter derimot backup Khakimov har laget minimalt med sjans.
Det er vanskelig å forstå seg på dette mannskapet, for det er få i backoppstillingen med rutine og fysikk som skulle tilsie at laget til tider er så vanskelige å bryte ned, men gang på gang holder de kamper tett.
Framover er det noen fine typer i Geraskin,Vovchenko og Liska pluss rutine i ganske nysignerte Chipchura.

 

 

Vladivostok ruller og går fortsatt som et skikkelig tog å det er fryktelig overaskende at gutta her ligger så godt inenfor en sluttspillsplass.
Man er på fjerde plass med 38 poeng, målforskjell på 70-69 og de har nå vunnet seks av de siste syv mens på reise er fire siste vunnet og åtte av de siste ti.
Framover leverer laget strålende med Ljungh-Bakos-Vikharev i spissen mens backspillet til Lalonde,Almquist og Mischenko er langt over det nivået jeg hadde forventet før sesongen.
I mål har man en kruttsterk finne i Olkinuora som var et helt uskrevet blad for undertegnede da han kom fra finsk hockey, men har gang på gang imponert og er en skikkelig matchvinner bak.

 

Sliter med å forstå hvorfor hjemmelaget er gjort til favoritt i denne kampen, bortelaget i strålende form mot et hjemmelag som rett og slett ikke klarer å score mål.
Synes også oddsen nok engang som serveres på lagets toppscorer Vikharev må testes, to assist sist og kunne like godt endt på scoringslisten som rekkekamerat Ljungh som scoret to ganger.
Tungt med units på bortelaget her, men er vanskelig å ikke se verdien som både servers på HUB markedet og spillermarkedet å det er vanskelig å ikke teste begge deler.

 

 

Vladivostok seier 2.75 @ Nordicbet x 4units❌
Vikharev mål 4.50 @ Nordicbet x 5unit❌
Vikharev to mål 22 @ Nordicbet 1units❌